2016.09.01. 10:34 – Prieger Zs.

A középsuli napközijéből az Akváriumba - Újra Teklife-os juke-sztár Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

djspinn3.jpg

Az egyszerre végtelenül szexi, beteg módon ötletes és ultra-kísérletezős juke, vagy más nevén footwork módi egyik legnagyobb alakja, DJ  Spinn látogat szombaton Budapestre, hogy az Akváriumban prezentálja az 1980-as évek street-zenéjének és a seggrázós, szexista gettófunknak szétloopolt hibdridjét, amit atomra átszabdalnak a hip-hop-szkreccsek és a jazz hangminták, és amik persze hipergyorsan egyesülnek a modernista, őrült ritmikák nászi ágyán. 

Ahogy a Test sorozatot gondozó, civilben a Bladerunnaz két fő szervezőjeként is aktívkodó két Gábor, Valdi és Statik fogalmaznak, ritkán van olyan szerencséje a stílus rajongóinak, hogy egy ennyire aktuális zenei irányzat emblematikus és talán legismertebb figurája látogasson Budapestre. Most szeptember 3-án megtörténik, amikor is DJ Spinn látogat az Akvárium Klub Volt bárjába. 

DJ Spinn, barátjával és szerzőtársával, a nagyon korán elhunyt DJ Rashaddal a stílus alapítói közé tartoznak. Ők ketten a középsuli napközijében akadtak össze, és egyre több időt töltöttek egymásnál zenekészítéssel és DJ-zéssel. Spinn megalapította a juke talán legismertebb közösségét, a Teklife-ot, amely kollektíva kábé olyan a footworknek, mint a többek között a Goldie nevéhez fűzhető Metalheadz a jungle/drum & bass világában. A tagok névsora nagyon is impozáns, csak néhány név a sok közül, akiknek érdemes utánanéznie a fura ritmusok és loopok imádóinak: a már említett DJ Rashad (RIP), a nagy öreg RP Boo, DJ Earl, Taso, DJ Taye, DJ Paypal, Traxman, a grafikus/fotós Ashes57 vagy a footwork táncos Sirr TMO.  


hír electro dj spinn



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása