2016.09.08. 09:58 – dankógábor

Az Apple kivégezte a jackdugót, az új iPhone-okon legalábbis

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iphone7lightning.jpg

Szerdán bejelentették az új iPhone-okat, ami így, szeptember környékén minden évben megtörténik. A telefonok persze klasszak, de nincs bennük nagy "hűha faktor", vagy zseniális újítás, ami több elődben vagy a konkurenciánál megvolt. Egyet kivéve: a jackdugó szanálását. Igen, az van, hogy a hetes iPhone-okban alapból nem lehet bárhol megvett fülhallgatót dugni. Innentől kezdve négy lehetősége van a telefont megvásárlóknak, ha mondjuk zenét akarnak hallgatni rajta:

  • csak a telefonhoz ingyen kapott fülhallgatót használja.
  • használja a telefonhoz ingyen kapott átalakító adaptert.
  • alapból a kizárólag az Apple termékein használatos lightning csatlakozós fülest vesz.
  • vezeték nélkül csatlakoztatható füleseket használ.

Utóbbihoz van is egy klassz új ajánlata az Apple-nek, az úgynevezett AirPods képében. Röviden leírva kapunk két füldugót, vezeték nélkül, amiben saját kis chip van, ami miatt az állítólagos jó hangzás mellett mindenféle okosságra, például hangvezérlésre is képes a kütyü, érzékeli ha a fülbe rakják, kiveszik stb. Mindezt 59 ezer forintért. 

Erre az átalakításra állítólag azért volt szükség, mert egyrészt az Apple szeret újítani, másrészt a lightning csatlakozót a szuper audióátvitel miatt is vezették be annak idején, harmadrészt pedig másra kellett a hely a telefonon belül. (Negyedrészt pedig így több bevétele lesz a cégnek a plusz átalakítók, fülesek eladásával, elhagyás miatti pótlásával stb., de ezt nem mondták a bejelentésen.)

Egyébként az Apple most bevallottan megint úttörősködni akar ezzel a lépésével, de nem vagyok benne biztos, hogy bárki is követni fogja.


apple hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása