2016.09.16. 09:58 – Lángoló Gitárok

Stuttgart Special - The Houdinis - Watch The Lights

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_houdinis_band_photo3_nologo.jpg

Idén áprilisban jelent meg a HS7 későbbi és korábbi tagjait is magában tudó The Houdinis Ember című első lemeze, melynek nyitódalához most készült el a hivatalos videó. A Watch The Lights még a nyolcvanas években, a zenekar első aktív korszakában íródott, hogy idén végre lemezre is kerülhessen, kissé modernizált, 2016-os kiadásban. A kisfilm nyersanyagát még a lemez felvételekor, Stuttgartban rögzítették a fiúk, hogy végül egy igazi csináld-magad klipként mostanra készüljön el a végleges változat. A hajtás után mindezt magatokévá is tehetitek!

Mihola Péter énekes a következőket mondta a dalról, és a hozzá forgatott klipről:

"A Watch The Lights (leánykori nevén Kill This City) egyike annak a két Houdinis-dalnak, melyek még a nyolcvanas években születtek és most újrahasználódtak. Ez a szám '89 óta jelen van a zenekar életében. Most kapott egy 2016-os köntöst a zene és szöveg terén, a mondanivaló azonban még mindig ugyanaz: akár össze is omolhat a világ körülöttünk, mi csak suhanunk az éjszakában.

A Houdinis 2016-os nagylemezét idén februárban rögzítettük a Stuttgart-i Tin Roof Studios-ban jóbarátunk, Bernhard Hahn segítségével egy hét alatt. Reggel 10-től este 10-ig folyt a munka. Az erőltetett menetet csak a pálinka, sör, kebab szakította félbe, illetve hogy éjszaka mindannyian Boni nappalijában aludtunk. A végleges master Takács Zoltán Jappán (ex-HS7, Soerii és Poolek) munkáját dicséri. Ez volt az első olyan felvétel, amelyet a zenekar új felállásban készített és a Watch The Lights a lemez nyitódala is.

A videót a lemezfelvétel közben a stuttgarti stúdió alagsorában forgattuk magunk még februárban, és kellett egy kis idő, mire újra elővettük a felvételt, hogy jelenlegi formájában megjelenhessen. A kamerát Pintér Norbert gitáros kezelte, a GFX utómunkaért Hornyák Róbert volt a felelős, a vágásért pedig én."

A Watch The Lights mellett a zenekarnak létezik egy spontán készült, eddig nem túl széles körben ismert szöveges videója is, mely a Follow Me című dalhoz készült. Az albumnyitónál jóval borúsabb, kifejezetten hangulatos szerzemény remekül megmutatja a The Houdinis kevésbé slágeres, elszállósabb oldalát, érdemes rászánni pár percet. Idén ősszel több helyen is lehet majd velük találkozni koncerten, a dátumokért érdemes figyelni a zenekar Facebook-oldalát, ahol egyébként a teljes lemez is meghallgatható

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop rock videóklip post-punk the houdinis



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása