2016.10.11. 10:52 – Lángoló

Kaland az élet - A Kies énekese bemutatja az új nagylemezüket

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kies_zenekar.jpg

Nemrég jelent meg a Kies zenekar Kaland az élet című nagylemeze, amihez kapcsolódóan volt már itt a Lángolón klippremier is. Most viszont Kiss Milán énekes-gitáros kommentálja a dalokat alább, és természetesen az egész lemezt végig lehet hallgatni. A rockzenekar egyébként október 22-én lép fel legközelebb a Baron Mantis társaságában, méghozzá a kecskeméti Kilelében, november 22-én pedig a budapesti Dürer Kertben a Grenma előzenekaraként. (Kép: Horpáczi Dávid)

Nem a Világ vége

Tipik hétköznapokról szól, amikor csak telnek a napok, érzed, hogy teljesen hasztalan az egész, te meg csak mondogatod magadban, hogy az élet szép! ,,Az élet szép” - ez a mi Bob Marley dalunk.

Rád emlékeztet

Vicces, mert egy szerelmes dal hangulatát kelti, de ez a dal az előző zenekarommal való "szakítást" volt hivatott lezárni. Ami igazából teljesen olyan, mint egy párkapcsolat. Azért nyilván szövődött más is a mondanivalóba.

Mérges

Tisztában vagyunk vele, hogy a dolgok nem mindig olyan egyszerűek, hogy nem minden sikerül elsőre és próbálunk tolerálni kb. mindent, ami körülöttünk zajlik.

De van az a pillanat, amikor elszakad a cérna, elpattan egy ér, és már nem akarsz semmit, csak beleüvöltenél az egész világ képébe.

Fejjel a föld felé

Szerintem egy kismadárról szól, aki az első repülésére készül. Tisztába van vele, mit kockáztat és tudja, hogy mindent bele kell adnia, hogy ne kenődjön szét a betonon.

Kaland az élet

Külföldi élményeim keverednek kint élő barátaim élményeivel. Én csak szerettem volna egy jó magyarázatot adni, miért is éri meg hátrahagyni mindent, amit szeretsz, és kiköltözni egy másik országba.

Add ki magadból

Ezzel a dallal szeretnénk kicsalogatni a négy fal közül azokat az embereket, akik nem akarnak kimozdulni.

Vihar

Na, ez egy szerelmes dal. A legsötétebb oldalát mutatja be a szakításnak. Szétköltözés, amikor a nappaliban csak egy szék van meg egy rossz magnó. Megtörtént események alapján.

Lesz majd jobb

Furi, de ez a dal amennyire bulis, annyira negatív is. Kicsit ki is lóg a többi kies-dal közül. Valami elfuserált buliból kiindulva íródott, éppen állati jókedvű lehettem.

Meríts erőt

Egy gyerekkori cimbimen gondolkoztam, mennyire érte el azt, amit kisgyerekként kitűzött és akkor eszembe jutott, hogy “hé, én mennyire értem el?” és utána már meg is volt a téma. Szóval jó lenne, ha mindenki elérné a céljait és megvalósítaná az álmait! És ha ehhez valamilyen formában mi is hozzá járulhatunk, akkor csináljuk.

z, Víz, Repülő

Gergő egy próba után elkiáltotta magát, "Tűz ,Víz , Repülő" és mintha felszakítottak volna valami gyerekkori emléket, amit már réges-régen elfelejtettem, azonnal tudtam, hogy ebből valamilyen formában dal lesz. És ha már játék, akkor lássuk mennyire komoly ez a világ, ami körülvesz.

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


rock hír kies



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása