2016.10.13. 13:18 – Nihil_AK

Hot Beaver lemezbemutató ma este a Gozsdu Manó Klubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_23.jpg

Az utóbbi időben igazán lendületben van a Hot Beaver, akik a Wacken Metal Battle döntőjében minimális különbséggel maradtak csak le az első helyről. Pillars of Creation címmel megjelent első albumuk, október végén pedig hat országot érintő, egyhónapos Európa-turnéra indulnak az Ektomorf társaságában. Aki tehát Budapesten szeretné elkapni őket, az jobban teszi, ha ma este leszalad a Gozsdu Manóba, ahol a teljes debütáló albumot eljátsszák. A zenekar vezetőjét, a basszusgitáros Sexy-t kaptuk el néhány kérdés erejéig ennek kapcsán. Interjú és további infók az esti buliról a hajtás után!  

A napokban jelent meg Pillars of Creation című első teljes nagylemezetek. Néhány mondatban bemutatnád a lemezt az olvasóknak?

Ez a lemez annak az időszaknak a lenyomata, amikor megalapítottuk a zenekart és elkezdtünk alkotni, ezzel együtt azt is megmutatja, hogyan érezzük most magunkat. Azóta volt két tagcserénk, és úgy gondoltuk, hogy az aktuális felállással is szeretnénk megmutatni az első kislemezünk, a Vulcan Deathgrip dalait, ezért négy régebbi és nyolc új dal került fel a korongra. A tőlünk már megszokott "bulistoner" dalokon kívül megtalálható itt két komolyabb tétel, a Liberteen, melyben Szebényi Dani köreműködik billentyűs hangszereken, illetve a Welcome to my Cradle, ahol Lukács Peta tol egy gyönyörű szólót a dal vége felé. Vannak gyors, sodró dalok, mint a Jiggers, vagy a Into the Sun, és még funkyt is találunk a Sour személyében. Összességében úgy gondolom, ez egy nagyon színes anyag, nem hagyja unatkozni a hallgatót.

Hamarosan ismét turnéra indultok az Ektomorf társaságában. Hogy jött ez a lehetőség?

Tavaly SOS előzenekart keresett az Ektomorf, akkor írtam rájuk, hogy mi jönnénk, ha nem ennyire különböző stílusban mozognánk. Megnyugtattak, hogy nyugaton ezzel egyáltalán nincs baj, és így is lett, nagyon élte a közönségük a mi zenénket is, hiszen elég sokan szocializálódtak Alice in Chains, Kyuss, Queens of the Stone Age-dalokon. Már ott, a hazafelé úton meghívott az idei turnéra Zotya, mivel nagyon bejöttünk nekik emberileg és zeneileg is. Én januárban végleges igent mondtam, és azóta erre a turnéra készülünk. Nagyon jól kijövünk, hiszen ők nagyon profik, és remélem, hogy mi is arrafelé tendálunk. A hozzáállása is hasonló a két csapatnak, és persze jól is érezzük magunkat, mulatozunk, nagyokat beszélgetünk.

Múlt hétvégén a Budapest Music Expon az Év felfedezettjének választottak. Mi a véleményed a díjról?

Ez a díj arról szól, hogy a szakma figyelmét felkeltse, ígéretes, tehetséges és egyedi elképzeléssekkel bíró zenészre. Nagyon meghatódtam, amikor megtudtam, hogy meghívtak a díjátadóra, hiszen ez egyfajta kifejezése, megelőlegezése a bizalomnak, hogy eredményeket tudok elérni a szakma szerint is. Januárban utazom Amerikába, hogy a világ legnagyobb hangszeres bemutatóján (NAMM) képviseljem az Enfield Guitarst, akinek a hangszereit élőben használom, illetve most már egyre több nemzetközi hangszergyártó a bizalmába fogad. Erre nagyon büszke vagyok, mert mindig is ez volt az álmom, hogy nemzetközi vizeken is elboldogulok, annak ellenére, hogy vidéki, teljes mértékben nem zenész családból jövök.

Mivel készültök a ma esti koncertre?

Zoli például meg fogja tanulni a szövegeket! Nagyjából egyszerű lesz a képlet, eljátsszuk a lemezt az elejétől a végéig, illetve a koncert középső részében megmutatunk néhány új dalt a nagyérdeműnek.

A Hot Beaver előtt a Baron Mantis melegíti be a közönséget, akik dinamikus, lényegre töré, sallangmentes modern rockzenét játszanak, érdemes tehát pontosan érkezni. Kapunyitás este nyolckor! A Hot Beavert élőben idén még Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden és Győrben csíphetitek el.

További információk a koncert Facebook-eseményén!

Hot Beaver Facebook: https://www.facebook.com/hotbeaverband/


interjú programajánló koncert lemezbemutató gozsdu manó wacken metal battle hot beaver



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása