2016.10.13. 10:37 – Hirdetés

Ma este De Sorte Skole az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

densorteskole02_kristofferjuelpoulsen_kicsi.jpg

A dán De Sorte Skole nagyszabású hangkollázsokat építő elektronikuszenei projekt. Minden fellépése lenyűgöző audiovizuális élmény, amelyben ott gomolyognak a törzsi ritmusok, a kortárs jazz, az elképesztő látványok és sodró tempók. A Den Sorte Skole előtt pedig a belgiumi artpop fontos zenekara, a Konoba lép fel.

A 2003-ban alakult koppenhágai producercsapat, a Den Sorte Skole (azaz: A Fekete Iskola) igazi eklektikus-artisztikus elektronikuszenei projekt. Ahogy egykor mondjuk a Coldcut, úgy a két producer, Simon Dokkedal és Martin Højland duója is elképesztő mennyiségű hangmintát használva ötvözi a legkülönbözőbb, és néha egymástól meghökkentően távol eső műfajokat. A Den Sorte Skole monumentális élő szettjeiben ott kavarog a közel-keleti dancehall (!) és az avantgárd jazz, transz és pszichedélia, törzsi ritmusok és súlyos ütemekkel megbolondított country, meg mág ki tudja, mi minden.

Dániában és Európa nyugati felén hamar kultikussá váltak a Den Sorte Skole kollázsesztétikával összemontírozott, az emberiség zene- és kultúrtörténetének töredékeiből mozaikozott nagyszabású hang-Bábel-tornyai. A duó legutóbbi lemezén, a Cowboys & Indiansen a tökélyre fejlesztette ezt a kollázs-hangminta technikát, és a dán vizuális művészekből álló Dark Matters csoporttal közösen tartott fellépései lenyűgöztek kritikust, közönséget egyaránt. Az Electronic Beats, a Vice és egyéb meghatározó magazinok menesztették mennybe a valóban nem mindennapi produkciót.

Egy Den Sorte Skole-szett egyszerre sodró parti és felemelő artisztikum, amely teljes összművészeti élményt nyújt.

---

A belgiumi Konoba egy magyar nevű vallon fiatalember, Raphael Esterhazy projektje. Az alapvetően dalszerző-előadóként alkotó, sokáig Angliában élt Esterhazy egyfajta art-pop produkciót hozott létre, ami sokat merít a kortárs elektronika, az álomszerű, elszállós dreampop és az artisztikus rock elemeiből.

Ez az ízig-vérig modern és kortárs popzene a leginkább talán a szintén belgiumi, rendkívül népszerű Oscar And The Wolféra emlékeztet, de sokaknak beugrik az Alt-J vagy a Radiohead is.

Den Sorte Skole (DK)
Konoba (B), We Plants Are Happy Plants

október 13., csütörtök 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. 

A fellépés a fiatal európai tehetségeket támogató Liveurope program része.


pop hír electro den sorte skole



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása