2016.10.20. 17:13 – Lángoló Gitárok

Konyha - Különbéke dalról dalra

És last minute játék ajándék CD-ért és koncertbelépőért

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

konyha_1.jpg

Október elején jelent meg a Konyha harmadik albuma, a Különbéke, melynek lemezbemutató koncertje szombaton lesz az Akvárium Klubban. A zenekar most dalról dalra bemutatja az új anyagot, emellett egy páros belépő és egy ajándék CD is gazdára talál last minute játékunkban. Mindez a hajtás után, ahol a teljes Különbéke lemezt is végihallgathatod! 

Szerelem

Badics Márk (dob, zongora): "Hangszerelésében és hangvételében is új irányt mutat ez a dal. A spoken word-ös dalban Matyi nagyon erős költői képekkel szippantja be a hallgatókat."

Haller Dániel (basszusgitár): "Feleségem kedvence." 

Charter

BM: "Dögös, funkos dal, fúvósokkal megspékelve, az egyik kedvencem."

Szepesi Mátyás (ének, gitár): "Mindig szerettem a csavargó-dalokat, Francois Villontól Robert Johnsonig... az érzés ugyanaz, csak az én chartergépem tesz egy kitérőt London és Párizs között Miskolcra is."

HD: "Funk-rock a köbön"

Buborék

HD: "Szomorú és vidám, romantikus, de mégis férfias."

SZM: "Gyakori interjúkérdés, hogy hogyan írunk dalokat: a zene van kész előbb vagy a szöveg? Ennél a dalnál egyszerre pattant ki a kettő, pont ez adja az erejét. A középrészben hallható Konyha Férfikar mi hárman vagyunk, megnyolcszorozva."

Mosásban kikopott

HD: "Ezt cím alapján nem tudom beazonosítani ::)))"

SZM: "Igen, mert ez a nem túl kreatív "Zúzda" munkacímen futott a borító leadásáig. Sokáig ezt gondoltam lemeznyitó dalnak a húzása miatt, de a Szerelem az utolsó kanyarban beelőzött. Hendrix, Doors, grunge."

BM: "Az egyik legkeményebb dal a lemezen mind zeneileg, mind szövegileg."

Csapda

HD: "Az utolsó pillanatban készült el, szomorúak lettünk volna, ha lemarad, így csak a dal lett szomorú..."

BM: "Talán ennek a dalnak a legszokatlanabb a hangszerelése. A stúdióban egy szuper Bösendorfer zongora megihletett minket..."

Leszakad

HD: "Egy esős nap is lehet szép."

SZM: "Szinte magát írta a dal, nem emlékszem hogy hogy született, egyszer csak itt volt. Nagyon erős a hangulata, inkább ő vezetett minket hangszereléskor mint mi terelgettük volna."

Napon

BM: "Sodrós, lendületes dal. Nagyon komoly basszustémával!!"

HD: "Slappelés egy Konyha-albumon?Mi történik itt????"

SZM: "Hahaha... A basszusgitáron való slappelést valóban tiltottam a zenekar első 2-3 évében, aztán a Lesz majd egyszer dallal elindult egy olyan groove-os irány, amibe ez is passzol. Dani meg élt a lehetőséggel és gyakorlatilag szétszedi a MusicManjét a dalban."

Mosoly utca

SZM: "Becsapós nóta, sokan egyszerű, vidám számnak gondolják, egy fesztiválszervező barátunk már le is Punnanyzta (nevet). De kétfenekű bőrönd ez a dal, az irónia vezette a tollam. A Mosoly utca amúgy létezik, Angyalföld barátságos kertvárosi felét szeli át.

HD: "Utcabálról jött a hír..."

El kell menni

HD: "-Rajzolj a táblára egy kört!

-Kurt!!!"

SZM: "Nem véletlenül volt Nirvana a munkacíme. Egy igazi trió dal a halálról."

Tűzd Fel

BM: "Folkos, álmodozós, vattacukorrepülős. Ez a dal a másik nagy kedvencem lett a lemezről."

SZM: "2013 nyarán írtam a refrénjét, éreztem hogy nem szabad összecsapni. Aztán amikor 2015 kora tavaszán, az Elmentek a szörnyek lemezbemutatója után elkezdtünk új dalokat összerakni, egy pillanat alatt lett verzéje is. Az hihetetlen időszak volt amúgy is, négy hónap alatt megírtunk kilenc dalt, ebből hét rá is került erre a lemezre."

Szív kapitány

HD: "Villanygitár, cippzáros paplan???"

SZM: "Az alaptémát az első lemezre már felvettük, de akkor nem fejeztük be. Kakukktojás dal a lemezen mind a hangzását, mind a szerkezetét illetően, de nagyon szeretünk ilyeneket játszani."

Idő van elég

HD: "Jumo nyomd a DJ style-t // Jó preamp a Focusrite!"

SZM: "Ez az a dal, aminek hangzásába társproducerünk, Horváth Gáspár aka Jumo Daddy a legmélyebben belenyúlt. Modern ballada a helyünk megtalálásáról sok iróniával és némi elektronikával.”

Most pedig jöjjön a játék! Ahhoz, hogy a Lángoló Gitárok vendégeként ott lehessetek a zenekar szombati koncertjén az Akváriumban, valamint megnyerjétek a srácok által felajánlott CD-t, mindössze egy kérdésre kell válaszolnotok helyesen, ami a következő: 

- Mi volt a Konyha első két albumának címe? 

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címen várjuk, ezúttal Lángoló-Konyha-játék megjelölésű levélben, ezen a héten pénteken, azaz október 21.-én éjfélig. Nem sértődünk meg, ha megosztjátok ezt a cikket a Facebook-idővonalatokon, vagy ha kedvelitek a Facebook-eseményt. Várjuk a megfejtéseket! Szombaton reggel sorsolunk, a nyertest közvetlenül utána e-mailben értesítjük. 

További információk a koncert Facebook-eseményén!

A poszt az NKA és a Cseh Tamás Program támogatásával készült:

cstp_logo.jpg


pop rock koncert konyha nyereményjáték akvárium lemezbemutató dalról dalra



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása