2016.10.25. 10:43 – Lángoló

Így zenél egy présház teraszán a Nana Vortex

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nanavortex.jpg

Az idén januárjában alakult Nana Vortex rövid egymásra hangolódás után júniusában rögzített egy 13 számos nagylemezt, méghozzá úgy, hogy egy Balaton-felvidéki présház teraszán vették fel a dalokat, ráadásul mindegyik számhoz videó is készült. Az anyagot három részletben teszik közzé az interneten, melynek most érkeztek az utolsó felvonásához, vagyis az album záró számait itt és most lehet először meghallgatni és megnézni. Kaszap Atilla zenekarvezető így nyilatkozik a projektről:

Muzsikánk elsősorban a magyar népzenéből és a magyar világzene elmúlt harminc évéből táplálkozik, de igyekszik ezt a hagyományt – túl azon, hogy tudja, mit köszönhet neki – a járt utakat elhagyva is gazdagítani. A zene végső megformálásában kollégám, Boros Gábor volt segítségemre, aki a jazz és a klasszikus hip-hop gyökereihez visszanyúlva alakította a dalok világát. A dalszövegek a huszadik század legjelesebb irodalmi értékei előtt tisztelegnek. A repertoár egyik felében Kosztolányi Dezső és József Attila versei szólalnak meg, míg a másik fele az ezekből inspirációt merítő, saját szövegekre épül. Ez így együtt a Nana Vortex.

Alább a háromdalos premier:

A zenekar tagjai:
Jéger Dorottya – ének
Paár Julianna – ének
Bíró Szabolcs ’Maszkura’ – harmonika, ének
Kaszap Atilla – szaxofon, brácsa, ének
Szabó Dániel – cimbalom
Boros Gábor – nagybőgő
Földesi Attila - dob

Ez volt az első adag dal:

Ez pedig a második:

A poszt az NKA és a Cseh Tamás Program támogatásával készült:

cstp_logo.jpg


folk hiphop hír világzene nana vortex



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása