2016.10.27. 11:04 – Lángoló

/// költészet + zaj + hús + vizuál + techno + industrial + dekonstrukció + rekonstrukció = noise anatomy ///

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

void_ov_voices_csihar_attila.jpg

Az irodalom, a techno/indusztriális zene, a képzőművészet és az előadóművészet kölcsönhatása lesz a november 11-ei Noise Anatomy Fesztivál a Dürer Kertben. A kortárs irodalom meghatározó fiatal költője, Nemes Z Márió verses vízióit „dolgozzák fel” élőben a fellépők − a szervezők kérése az volt, hogy az előadók valamilyen módon komponálják bele műsorukba NZM verseit, vagy azok részleteit − így mindenki teljesen egyedi, csak ezen az estén hallható műsorral készül. Ez alól a fesztivál fő fellépője, a legendás norvég metál zenekar, a Mayhem énekese, Void Ov Voices (Csihar Attila) sem kivétel. Mi több, a Taxiderima című film egyik látványtervezője, Szöllősi Géza, és a neves képzőművész Bánki Ákos készít háttérvetítést a koncertekhez.

A fesztivál résztvevőt az újító, kísérletező szellemiség fogja össze: a szerb Нойзац (Noizac) kísérleti elektronikus zenéje mindig kicsit improvizáció: a zenészek ott helyben adnak különféle, matematikai parancsokat a számítógépeknek, amely ezekből generál zenét. MODEO az aszimmetrikus techno poliritmikus, komplex vállfaját űzi. Ő inkább a külföld felé irányul (nemrég fejezte be japán turnéját), szóval érdemes figyelni, mert most végre itthon is el lehet csípni. Graphplan, sötét hangulat mixei inkább az indusztriál felé hajlanak, de a techno hívei is találnak maguknak megfelelőt munkáiban. Mi több, Tóth Kinga költő, performer is vendégszerepel majd a sessionben.

A klasszikus és dzsessz képzettségű Nullius In Verba mesterien szerkesztett mixeiben a techno, az indusztriál, a kísérleti zene és a drone keveredik. Nehezebben behatárolható elektronikus zenei egység a FOR., a zaj és az effekt lép elő fő közvetítő eszközzé, az eredmény pedig felszabadító és katartikus. Rosinflux (alias Tbali) neve sem ismeretlen a hazai elektronikus, kísérletező szcéna számára. Ő a fesztiválra egy „lassan építkezős hanginstallációt”, ami ráadásul interaktív is lesz. A konstrukcióra válasz pedig csakis a dekonstrukció lehet. Úgyhogy velünk lesz a hazai indusztriális rock/metál megkerülhetetlen alakulata, az Entrópia Architektúra is, hogy ledöntsenek minden falat magukban és maguk körül. Sőt, a nyolcvanas évek végi magyar indusztriálzene aranykorának nagy visszatérője, a NeoDADAEaST is bemutatkozik a fiatalabb generációnak.

Csihar Attila pedig, akit a legtöbben a kultikus norvég metálzenekar a Mayhem éléről ismerhetnek, ismét életre kelti szólóprodukcióját, a Void Ov Voicest, amivel saját hangját élőben loopolva és modulálva épít zenét.


hír noise



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása