2016.12.02. 13:44 – roska

Mégis bemutatják nálunk is a Nick Cave-dokumentumfilmet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cavedoku640.jpg

Igaz, egyelőre egyetlenegy alkalomról van csak szó: Andrew Dominik One More Time with Feeling című, nagy kritikai sikert aratott filmjét az Uránia tűzi műsorra december 9-én. Az alkotás a Nick Cave & the Bad Seeds idei albuma, a Skeleton Tree készítésének utolsó szakaszába nyújt betekintést, bemutatva a fiát alig fél éve elvesztett Cave gyászát és érzéseit.

Dominik, aki olyan nagyszerű filmeket rendezett eddig, mint a Chopper és a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, ezúttal 3D-ben és fekete-fehérben forgatott hét fős stábjával, mindössze tíz napon keresztül. A dokumentumfilm ötletével egyébként Cave kereste meg a rendezőt, akivel fiatalkoruk óta ismerik egymást, és már korábban is dolgoztak együtt.

A máris teltházas magyar premiert az Uránia Nemzeti Filmszínház és a BUDOKU (Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál) közösen szervezi, a vetítést pedig tribute koncertek követik. FRISSÍTÉS: december 17-én lesz még egy vetítés a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Íme, itt az előzetes a filmhez:


premier hír nick cave dokumentumfilm nick cave and the bad seeds



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása