2016.12.08. 13:41 – Lángoló

Meghalt Greg Lake, az Emerson, Lake & Palmer frontembere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

69 éves korában, rákos megbetegedés következtében december 7-én elhunyt Greg Lake, akit legtöbben az Emerson, Lake & Palmer basszusgitáros-énekesként ismertek. Halálát a zenész hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a menedzsere.

Lake a progresszív rock legendájának számított. Ő énekel és basszusgitározik a King Crimson klasszikus, bemutatkozó albumán, az In the Court of the Crimson King-en, ami kétség kívül a műfaj etalonja. 1970-ben még részt vett a zenekar második lemezének munkálataiban, de aztán Ketih Emerson billentyűssel és Carl Palmer dobossal megalapították az Emerson, Lake & Palmer supergroupot. Talán az egyik legnépszerűbb progresszív rock zenekar lettek, hét albumot is kiadtak, mielőtt 1978-ban feloszlottak.

Lake szólópályára lépett, a nyolcvanas években Gary Moore-ral adott ki két lemezt. Közben Cozy Powell dobossal megcsinálták az Emerson, Lake & Powell-albumot, majd 1992-ben ismét életre kelt az Emerson, Lake & Palmer, hogy két lemez után ismét összevesszenek a tagok. Azért még 2010-ben adtak egy koncertet a zenekar akusztikusabb dalaira koncentrálva, de többet nem léptek fel együtt.

Az Emerson, Lake & Palmerből már csak Carl Palmer dobos él. Keith Emerson idén márciusban lett öngyilkos, feltehetőleg azért, mert egy idegi betegség miatt nem tudott többet zenélni.

Lake leghíresebb szólószerzeménye egyébként ez a most nagyon aktuális, 1974-ben rögzített dal lett:


hír gyász progresszív rock emerson lake and palmer keith emerson carl palmer



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása