2017.03.14. 12:27 – Nihil_AK

Ősszel visszatér a Nachtmystium

Judd megtisztult, legalábbis azt mondja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blakejudd1.jpg

Egy pár nappal ezelőtti írásunkban szóba került, hogy a Nachtmystium milyen dicstelenül fejezte be pályafutását. A sokáig közismerten drogproblémákkal küzdő frontember Blake Judd a vége felé saját rajongóit is kezdte lenyúlni, ezúttal a szó szoros értelmében, hiszen már kifizetett merch cuccok árát költötte drogra, és hasonló nyalánkságok, amelyek az ilyen sztorikban rendre előkerülnek. De ahogy Fábry Sándor is mondja, az életnél nincs jobb dramaturg: két nappal később már arról adhatunk hírt, hogy a zenekar visszatér, igaz egyelőre csak egy speciális koncert erejéig, amikor is a Louisville Death Fest első napjának headlinerei lesznek szeptember végén. Azonban a közzétett új dal, amely egyelőre még csak egy instrumentális demó, további terveket sejtet, olyannyira, hogy a fesztiválra egy új EP-t is kihoznak Resilient címmel. 

A Voidless című szerzemény nagyjából pontosan azt adja, mint amit az "instrumentális Nachtmystium demófelvétel" szókapcsolat közvetít: kicsit kusza, nem szól igazán jól, pláne, hogy próbatermi felvétel, ugyanakkor kifejezetten hangulatos, az utóbbi lemezek kedvelőiben biztosan rokonszenves érzéseket kelt majd. Amúgy hősünk Soundcloudján érdemes alaposabban is körülnézni a zenekart kedvelőknek, számos érdekesség található rajta, kiadatlan dalok, meg például a Burzum Det Som Engang Var című klasszikusának az eredetitől nem túl távol álló, mégis jól sikerült feldolgozása.

A koncert kapcsán Judd egyébként egy hosszabb nyilatkozatot is közzétett, ami nagy vonalakban arról szól, hogy az elmúlt egy évben összetört életének darabjait rakosgatta össze, de már józan életet él, és nagyon izgatott a koncert kapcsán, melyre főként élőben soha korábban nem játszott dalokkal készülnek. A magunk részéről sok szerencsét kívánunk Juddnak enyhén szólva is megtépázott underground hitele visszaszerzéséhez, hiszen a drogfüggés, meg az ilyen-olyan pénzek elcsórása ellenére a Nachtmystium kifejezetten jó zenét játszott aktív éveiben. Most pedig mondjuk együtt hangosan, gyerekek: a drog az rossz, értem?!*

*Biztos voltam benne, hogy ez lesz a poén. 


black metal pszichedelikus nachtmystium újjáalakulás blake judd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása