2017.03.20. 10:00 – Lángoló

This Is Budakeszi 1995 - Itt a Soulbreakers első klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

soulbreakers2016.jpg

2015-ben a Lángoló mutatta be a Soulbreakers első nagylemezét, most pedig szintén nálunk debütál a rockos, bluesos, soulos, jazzes csapat első klipje is. A másfél évvel ezelőtt premier óta a zenekar már megjárta az X-faktort is, ahol a második legsikeresebb zenekarként zárták az évadot úgy, hogy semmit nem adtak fel elveikből. Az alább bemutatkozó klip zenei alapja még a 2015-ös nagylemezről származik, de Kolozsi Péter most újrakeverte és remasterelte. A videót Cibulya Nikol rendező, valamint Fecske Flóra operatőr készítette. Az általuk megálmodott klip elsősorban nem a zenekar tagjainak bemutatására koncentrál, sokkal inkább egy kisfilm ez, amelyben egy rövid történetet követhetünk nyomon.

A zenekar tagjait 14-15 éves fiatalok alakítják, a helyszín pedig egy igazán retró hangulatú lakótelep, annak minden klasszikus elemével. Az alkotók ezúttal viszont nem a slágernek számító 80-as évekhez nyúltak vissza. A klip a 90’-es éveket mutatja be, rengeteg apró, a korszakra utaló, bújtatott vizuális eszközzel.

A zenekar kemény trió-magját alapvetően a Péter Gábor gitáros, Ratkóczi Huba alapító-basszusgitáros és Mózes Zoltán dobos-vokalista hármas határozza meg. A casting során a készítőknek sikerült felkutatnia egy fiatal, tizenévesekből álló csapatot, a Young Rebels zenekart, akik azon felül, hogy életkorukat meghazudtoló vagánysággal csapnak bele mind a klasszikus, mind a glamrock műfajokba, tökéletesen alakították a felvételek során a Soulbreakers hangszeres trióját. Hozzájuk csatlakozott még a Színház és Filmművészeti egyetemről , az érces hangú Radovics László Kyrut alakító Gaál Dániel, valamint a zenekar énekesnőjét, Pleszkán Écskát megelevenítő, budakeszi kötődésű fiatal táncos, Monostori Ivett.

A klip stábja:

Cibulya Nikol -Rendező
Fecske Flóra -Operatőr
Gyarmati Lili -Vágó
Hal Bandi - fényelő
Kosár Kosi Dániel -Gyártásvezető
Lukács Mihály -Asszisztens
Négyessy Attila -Kamera Technikus
Tóth Attila -Világosító
Jerzsa Attila -Világosító
Sustik Kriszta -Stylist
Szepesi Bence -Fodrász
Natalija Matkovic -make up
Németh Gábor -Producer

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


premier rock hír soul blues soulbreakers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása