2017.03.22. 15:48 – Prieger Zs.

Punkjazz-gitárhős, érkezőben - Marc Ribot szombaton újra Budapesten játszik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 ceramicdog_custom-d6cd53d8a3bfe865d7c878e9028c31e35361ad64-s800-c85.jpg

A világ egyik legelfoglaltabb és legbefolyásosabb gitárosa, Marc Ribot, amikor éppen nem John Zornnal, Tom Waitsszel, Marianne Faithfull-lal, Mike Pattonnal, Elvis Costellóval vagy olyan poénos nevű projektjeivel, mint például a Gyökértelen Kozmopolitákkal vadul, akkor Ceramic Dog nevű formációjával járja a világot. Szombaton bekukkant a budapesti Trafóba is

A Time Out New York szerint ez a mostani "kutyás cucc" a legnyersebb projktje idáig, más forrás szerint meg kábé mindent meg tudnak csinálni benne, ami egyáltalán a zenében lehetséges. A Ceramic Dog igazi poszt-punk-power trió, Ribot mellett ráadásul olyan fazonok zajonganak benne, mint Ches Smith dobos, aki már járt nálunk saját jogán, de közben meg akkora zenészekkel közösködik, mint Mary Halvorson, Fred Frith, Tim Berne vagy a mi Pándi Balázsunkkal is rendszeresen nyomuló Trevor Dunn. A basszusgitáros poszt Shahzad Ismaily-é, aki multiinstrumentalista zeneszerzőként már körbeutazta a világot, hogy elmélyedhessen a legkülönfélébb tradicionális zenékben Brazíliától Indián át Baliig vagy Japánig. Emellett az elektronikus zene világába is tett már kirándulást, fellépett például azzal Ben Frosttal is, akinek a nevéhez az egyik legemlékezetesebb trafós Electrify koncert kötődik. Mi kell még mindehhez?

Ribot - aki már rengeteg műfajban kipróbálta magát, a free jazztől a kubai zenéig - úgy véli, hogy "a Ceramic Dog inkább kollektíva, nem szigorúan vett vezető-beosztottak felállás. Persze amikor mondjuk John Zornnal dolgozom, akkor fordul a kocka, és minden úgy van, ahogy ő akarja”.  

Na de most szombaton az lesz, amit ők hárman akarnak, ráadásul egy nagyszerű hazai csapat lesz az előzenekaruk, a The Best Bad Trip, mely zenéjében egyszerre kacsint az avantgárd és a funk-punk felé. Vad improvizáció, elmélyedt közönségszórakoztatás és okos extázis március 25-én a Trafóban.

Ez egy elég jó Ceramic Dog-klip:

Teljes koncert-felvétel a KEXP-ről

Ribot kubai-projektjének teljes albuma:

Ribot ezer projektjének egyike, a Rootles Cosmopolitans

The Best Bad Trip-Concert:


jazz punk hír mark ribot



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása