2017.04.03. 13:59 – Lángoló Gitárok

Itt a motoros Red Hot Chili Peppers: újra divatba hozza a gitárszólót a !Harsh

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harsh.jpg

Mai premierünkben a !Harsh teljes, Freak Out című bemutatkozó EP-jét hallgathatjátok meg. A pécsi csapat saját bevallása szerint alternatív rockot játszik, amelyre nagy hatással volt a Red Hot Chili Peppers munkássága, ezt a hangzást ötvözik klasszikus rock elemekkel. Az ötszámos kislemez teljes hosszúságában meghallgatható a hajtás után! 

A pécsi zenészek tényleg kitesznek azért, hogy a magyar Liverpoolként emlegessék a városukat: a !Harsh bemutatkozó kislemeze, a Freak Out a legújabb példa erre. A !Harsh alternatív rockjáról az Red Hot Chili Peppers több korszaka is eszünkbe juthat, de súlyosabb gitártémákkal dolgoznak, és közelebb állnak a klasszikus rockzenéhez. Az eredmény így egy lelazult hangzású, hangsúlyos bőgőtémákkal operáló rockzene, ami pont elég kemény a hosszú hajú rockereknek, de bőven fogyasztható a rádiópop-fanoknak is.  

Kifejezetten szimpatikus, hogy saját bevallásuk szerint sem tartják elavultnak a gitárszóló intézményét. Horváth Barnabás énekes szerint egyenesen „A 20. század legnagyobb dobása volt, hogy megadta nekünk a villanygitárt”. Ennek megfelelően a hathúros közel sem játszik alárendelt szerepet a dalokban, a legjobb példa erre a harmadikként érkező Freaky Frank.

Szövegeikben sokszor utalnak filmekre, könyvekre vagy akár rajzfilmekre: az előbb említett Freaky Frankben például egy őrült alak flessel rá többek között olyan filmekre, mint a Félelem és reszketetés Las Vegasban, vagy a Bátor, a gyáva kutya című animációs sorozat. Előszeretettel bújnak mások bőrébe is: a Yeah-ben a szobazenészek oldaláról képzelik el, hogy milyen rocksztárnak lenni, de az EP-t indító Time Travel pedig, ahogy a címből is kikövetkeztethető, az  időutazás átéléséről szól. 

A felvétel a 30Y pécsi stúdiójában készült, a munkát Varga Ádám, a 30Y basszusgitárosa felelt irányította, az ő segítségével gyúrta véglegesre a dalokat a !Harsh négyese.

További információk a zenekarról a !Harsh Facebookján! 




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása