2017.05.16. 12:28 – Hirdetés

Wellness hétvége dobosoknak – Július elsején Meinl Drum Festival!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

benny_greb.jpg

Július első napján immáron tizenkettedik alkalommal nyitja meg kapuit a Meinl Drum Festival a németországi Gutenstettenben, a Meinl főhadiszállásán. A rendezvényen, az ilyenkor megszokott hangszerkiállítás mellett rengeteg bemutató is várja a látogatókat, olyan kiváló dobosok közreműködésével, mint (az eseményt megnyitó) Benny Greb, Alex Rudinger, vagy Arthur Hnatek, akik vitathatatlanul a dobos szakma krémjéhez tartoznak. Akit érdekel a dobok világa,  mindenképpen olvasson tovább, ugyanis a fesztiválra szervezett buszos utazás indul Budapestről! További infók a fesztiválról és a fellépőkről a hajtás után.

A gutenstetteni helyszín ismerős lehet a tavalyi Ibanez Guitar Festival miatt is, ami a gitárosokat vette célba. A Meinl Drum Festival, könnyű kitalálni, a dobosoknak kínál egy különleges „wellness” hétvégét. A felejthetetlennek ígérkező esemény a legújabb Meinl modellekkel és kitűnő dobosok előadásaival, gyakorlatilag nevetséges áron érhető el, hiszen a kétnapi szállást és reggelit is biztosító all-in jegyek sem kerülnek többe, mint amit egy jobban sikerült estén bármelyik budapesti klubkoncerten elköltenél. A rendezvényre elérhetők a szállást nem, csupán a buszos utazást és a belépést tartalmazó belépőjegyek is.

Benny Greb már visszatérő fellépőnek számít a fesztiválon, és ha nem saját zenekarával, a Moving Partssal lép fel, akkor szólóban, Grebfruit néven publikálja saját szerzeményeit. Az agyafúrt, innovatív játékú, idén 37 éves ütős autodidaktaként kezdett dobolni, és gyorsan nevet szerzett magának a nemzetközi dobos színtéren bemutatóival és dobklinikáival, zenéjében a new wave, a jazz és a rock elemeit ötvözi. Mára világhírnek örvend.

Arthur Hnatek szintén nem a kettő/négyes iskolából érkezett. A 27 éves dobos fiatal kora ellenére olyan előadók mellett tette le a névjegyét, mint az örmény zongorista, Tigran Hamasyan, vagy az itthon szélesebb körben ismert francia trombitás, Erik Truffaz. Hnatek a New Yorki New School for Jazz intézetben végezte zenei tanulmányait, session elfoglalatságai mellett nagy- és kamarazenekari darabokat ír, vagy épp vonósnégyesre írt hangszereléssel egészíti ki az egyáltalán nem nyilvánvaló ritmusokat. Zenéje semmiképpen nem nevezhető populárisnak. Aki kíváncsi arra, mi a helyzet jelenleg a jazz és a kortárs komolyzene határvidékén, mindenképp tegyen vele egy próbát.

A Simon Gattringer dobos és Max Grösswang ütőhangszeres alkotta drescHHEads duó szintén nem mindennapi zenét alkot, hiszen a zenészek által játszott ritmusokat elektronikus zenei megoldásokkal kombinálják. A sokszínű ritmusvilág és az előre felvett loopok kombinálása mindenképpen érdekes kísérlet, hiszen zenéjük egyszerre meditatív, ugyanakkor kis túlzással táncolható, így sem egy jazz fesztivál, sem egy techno party programjából nem lógnának ki, és ilyesmit azért nem sokan mondhatnak el magukról. Érdemes meghallgatni!

Hamarosan további fellépőket is bemutatunk az oldalon, köztük a rendezvény headlinerét is természetesen, addig is a fesztiválról és az utazással kapcsolatban keressétek fel a Meinl Distribution weboldalát és a rendezvény Facebook-eseményét! A jegyek és a buszos férőhelyek korlátozott száma miatt nem érdemes késlekedni a jelentkezéssel!


hirdetés hangszer meinl hangszerbemutató hangszerkiállítás meinl drum festival benny greb arthur hnatek drescHHeads



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása