2017.05.18. 09:58 – dankógábor

Meghalt Chris Cornell

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

52 éves korában meghalt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Az AP hírügynökség hirtelen és váratlan halálról ír, az okokat még vizsgálják. A Soundgarden szerdán Detroitban lépett fel, a tragédia is ott történt. Cornell tegnap még innen posztolt a Twitterre, illetve a ezt az utolsó lemezes klipjüket 13 órája rakta ki (ő vagy más) a Facebookra, amit a Soundgarden tovább osztott. A zenekar a folyamatos turnézás mellett új lemezre is készült, elvileg idén adták volna ki. Cornellről ebben a posztban emlékezünk meg. FRISSÍTÉS: Chris Cornell felakasztotta magát.

Tegnap este így játszották a Jesus Christ Pose-t:

A Soundgarden a grunge egyik úttörő zenekara volt. Az 1984-es indulásnál Cornell még dobos volt, de később átváltott énekere és gitárra. Mire a műfaj beindult, ők már túl voltak három nagylemezen. Az 1991-es Badmotorfinger még épp a robbanás előtt jelent meg, a három évvel későbbi Superunknown albummal léptek szupersztár státuszba. (Közben mellesleg, kis túlzással sikerült megalapíttatnia a Pearl Jamet azzal, hogy összehozta a Pearl Jam jelenlegi tagságával a Temple Of The Dog projektet.) Ennek ellenére három évvel később feloszlottak, miután kiadtak még egy lemezt.

Cornell a Rage Against The Machine zenészeivel megalapította az Audioslave-et, amivel még nagyobb sztár lett. Közben szólókarrierjét is egyengette, bár ezzel túl nagy sikereket nem ért el. A rajongók leginkább a 2009-es, Timbalanddal közösen megírt mainstream poplemezén akadtak ki. Szerencsére sokáig nem kellett dühöngeniük, a Soundgarden 2010-ben ismét összeállt, két év múlva pedig kiadták az amúgy elég jó King Animal című nagylemezt. Cornell utolsó lemeze a 2015-ben, szólóban kiadott Higher Truth volt, amit meg is turnéztatott. Az idei évre a Soundgarden ismét beindult, turnéztak, írták az új lemezt. Hogy ebben meddig jutottak, talán már soha nem tudjuk meg.


rock hír gyász soundgarden chris cornell



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása