2017.07.26. 10:50 – Lángoló

Kínaipunkshow - A legendás Stooges szaxofonosának utolsó zenekara Magyarországon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

roundeye.jpg

Round Eye, a legendás Stooges szaxofonosának utolsó zenekara Magyarországon. Meglepő módon Shanghaiból, ahol kétszer is az év zenekarának választották őket. Zenéjük annyira eklektikus és szórakoztató, akár Mike Patton zenekara, a Mr. Bungle, csak vitathatatlanul punk. A csapat tagjai ott élő amerikai zenészek, meg egy olasz muzsikus. 

A Round Eye története 2010-ben kezdődött, mikor Chachy az amerikai álmot kínaira cserélte, és egy nagy ugrással Floridából Shanghaiba termett, ahol megalakította kínai zenekarát. Amerikai zenekara a Libyan Hit Squad sem volt egyszerű eset, bár az is vitán felül punk volt, de olyan hatásokkal, mint a jazz dobos Buddy Rich, a free jazz alapvetés Ornette Coleman, vagy a hard rock Blue Öyster Cult. A Round Eye erre rátesz még két lapáttal, amiből valami elképesztő hc punk jazz ska rock and roll doo wop blues surf bolondéria kerekedik ki.

Első albumuk készítése idején csatlakozott hozzájuk a Stooges szaxofonosa, Steve Mackay, aki velük csinálta élete utolsó turnéját és lemezét, aminek megjelenése után négy hónappal elhunyt, de játéka még az idén megjelent második Round Eye-albumon is hallható.

A zenekar Augusztus 12-én szombaton lép fel Budapesten a Gólyában (Bókay János utca 34.) az RNR666 Nemzetközi Béke és Barátság Esten a Chicago Bulls társaságában. Utóbbi zenekar magyar, és szintén nehéz őket egyértelműen besorolni, de olyan jó zajos, kicsit pszichedelikus, és nagyon alternatív rockot játszanak. 


punk hír chicago bulls round eye



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása