2017.09.04. 09:53 – dankógábor

Új lemezével magyar turnéra indul Little G Weevil

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

edited_in_ps-1211_kicsi.JPG

Little G Weevil (Szűcs Gábor) új lemezzel jelentkezik szeptemberben, amely egyben fontos mérföldkő is karrierjében, hiszen szakítva a korábbi évek tradicionális blues-hangzásával, ezúttal egy jóval modernebb megközelítésű anyag született. Partnere az atlantai dobos Daniel Harper dobos - akivel duóban már hallhatta a közönség a MÜPÁ-ban többek között – valamint billentyűs hangszereken Premecz Mátyás, gitáron Borsodi László és basszusgitáron Pfeff Márton. A formációt két szintén atlantai énekesnő teszi teljessé, Sharika Allen Brown és Rebekah Easley Ellis. Rajtuk kívül egy dalban közreműködik G felfedezettje, egy 19 éves atlantai rapper lány, Dulzura. A rangos zenei díjakkal elismert, Egyesült Államokban élő magyar zenésznek ez lesz az ötödik nagylemeze.

A mostani anyag Little G Weevil saját definíciója szerint 21. századi rhythm and blues.

Ez kétségkívül a legkreatívabb munkám. Több zenei stílus keveredik a blues zászlaja alatt, ami bizonyítja, hogy lehet ebben a műfajban újat, mai füllel is izgalmasat alkotni.

- jegyzi meg a zenész. Az album nagyrészt saját szerzeményekből áll, a tíz dalból egy szám feldolgozás (Pusherman, Curtis Mayfield). A dalokat a hazai közönség elsőként a szeptember 20. és 23. közötti országos turnén ismerheti meg, a budapesti Akvárium mellett Szombathelyen, Szegeden és Békéscsabán lesz lemezbemutató. A pontos dátumok:

Szeptember 20 - Szombathely
Szeptember 21 - Szeged
Szeptember 22 - Budapest - Akvárium
Szeptember 23 - Békéscsaba

 


hír blues little g weevil



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása