2017.09.30. 10:41 – Lángoló

A Meszecsinka új klipje és új útjai

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

me.jpg

A Meszecsinka szilveszterkor jelentkezett egy, a mágikus világba kalauzoló klippel, utána elutazott New Yorkba, ahol bemutatkozott az Association of the Performing Arts Presenters fesztiválján. Az év folyamán járt Németországban, Belgiumban, Bulgáriában, Makedóniában és Szerbiában. A világjárás mellett természetesen sok magyarországi helyszínen is látható volt. Az ősz beköszöntével a zenekar új klippel jelentkezik, amely a Lángoló Gitárokon látható először. A klipet Todoroff Lázár forgatta és vágta, a forgatókönyv a zenekaré. Az alkotók nem adtak leírást a videóban látható történethez, a nézőre bízzák a befogadást és az értelmezést.

A Könnyű a tavaly megjelent Álomban ébren album egyetlen könnyed dala. A melankolikus, nosztalgikus hangulatához jól illeszkedik a klip. A Meszecsinka legtöbb klipjéhez hasonlóan itt sem egy vizuális promó eszközt látunk, vagy egy külső rendező látásmódját, hanem a dal folytatását, a mondanivalója kidomborítását.

Az Álomban ébren album egyébként kimagasló kritikát kapott a szakmédiától. Európa legfontosabb világzenei magazinja, az angol Songlines ezt írta róla: „… vad és rendezetlen, mint a világegyetem végét ünneplő rave party filmzenéje…kelet-európai Kate Bush vagy Cocteau Twines…The Orbra és Ozric Tentaclesre emlékeztető trance hangulat…” . A Magyar Narancs így vélekedett: "Szóljon álomban vagy ébren, garantáltan padló. Az a gyanúm, hogy megkaptuk az év világzenei lemezét, egyenesen a gyomorba, mélyen...". Az orosz Dmoon sem szűkölködött metaforákban: „az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol be. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy rituális kivégzés zenei kíséretével”.

A zenekar mellesleg pörgős ősznek néz elébe. Október 5-én este 19-kor fellép a Szimpla Kertben a Budapest Ritmo fesztivál showcase napján, ahol három magyar és három közép-európai zenekar mutatkozik be nemzetközi szakemberek előtt. Október 19-én Szófia legprominensebb klubjában, a Sofia Live Club-ban lép fel a Bolgár-Magyar Barátság Napja alkalmából. E mellett három másik bolgár városba is ellátogat. November elején Oroszországba repül, Szentpéterváron és Moszkvában játszik.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier folk hír világzene meszecsinka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása