2017.10.05. 11:23 – Lángoló

A hálószobából ötmillió háztartásba - Chelou-koncert ma este az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chelou-fb.png

A júliusi Cigarettes After Sex koncert után ismét egy olyan friss fellépőt láthatunk vendégül az A38 Hajó fedélzetén, aki sokat köszönhet a YouTube-nak: a mindmáig anonimitásba burkolózó camdeni trubadúr, Chelou október 5-én adja majd első hazai koncertjét. A Bloc Party előzenekaraként, valamint Thurston Moore turnévendégeként egyaránt bizonyító brit énekes-dalszerző saját nemzedékének egyik legizgalmasabb karaktere, aki koncepciózusan hárítja el magáról a figyelmet, miközben nehéz figyelmen kívül hagyni Maya Jane Colesszal közös kollaborációját, vagy azt, hogy a BBC már most a Bon Iver, Cat Power és Alt-J közötti hiányzó láncszemként hivatkozik rá.

Bár névválasztása félrevezető lehet (a francia ‘chelou’ jelentése gyanús), a 25 éves Chelou ízig-vérig európai zeneszerző, aki saját személyét leválasztja dalaitól. “Azt szeretném, hogy az embereket a zeném kösse le, az önkifejezés rendeljen alá mindent. Nem tettetném, hogy egy rejtélyes fantom lennék, vagy ilyesmi, csak nem szeretném, hogy az arcom fontosabbá váljon a zenémnél. Az emberek esendőek, de a zene időtlenül szilárd, és túlél mindannyiunkat.” - nyilatkozta egy interjúban. Gyermekkorában színésznek készült, de apja lemezbolti munkája hamar megváltoztatta az életét - először Nirvana és Hendrix-dalokat tanult meg, aztán hamar újradefiniálta magát PJ Harvey lemezeit hallgatva. Már első dalaiban is önállóságot tanúsított: Chelou mindmáig maga rögzíti és keveri minden dalát hálószoba-körülmények között, és ez nem volt másképp a viral videóvá vált The Quiet esetében is. Az M-Magazine Finkhez és a Cloud Boathoz mérte a bemutatkozó kislemezt, annak törékenysége és minimalista kifejezőereje pedig hamar a szigetország térképére lőtte a gitáros-énekest. Chelou hamarosan egy turnén találta magát Thurston Moore-ral és az All We Are-ral, később pedig a Bloc Party brit koncertsorozatán nyithatta az estéket - így már látható figyelem alakulhatott ki körülötte, miközben a BBC Radio is rotációban kezdte el játszani dalait. Ez tökéletes alapot adott neki arra, hogy minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektethessen a vizualitásra: egy mentorprogram finanszírozásából a Don’t Hate On Me közel másfél milliós, a Polly Nor rajzait felhasználó Halfway to Nowhere pedig ötmilliós megtekintéseivel végképp bebizonyította, hogy többé nem hivatkozhatnak csupán reménységként a névtelenségbe burkolózó dalszerzőre. 2017 így könnyen lehet Chelou éve: az már biztos, hogy az idei év egyik legszerethetőbb slágere hozzá kötődik, és joggal sejtjük, hogy októberi, A38-as koncertje után már viszonylag nehéz lesz ilyen intim klubhangulatban találkozni Anglia következő nagy durranásával.

Chelou (UK)

+ vendégek

október 5., csütörtök 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 1900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert a nemzetközi tehetségek mobilitását támogató Kreatív Európa projekt, a Liveurope jóvoltából valósulhat meg.


hír chelou



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása