2017.10.24. 12:14 – Lángoló

Őszintén szólva - Kései Kitérő-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

keseilive.jpg

Ahogy azt már a Kései Kitérő kislemezét bemutató posztunkban írtuk, a zenekar 2016-ban alakult több egri zenekarból összeállva. Saját dalokat kezdtek el írogatni általában olyan témákról amin el lehet gondolkozni. Fél év után adták ki a Skizoprém című kislemezüket, majd tavaly télen belekezdtek első nagylemezük felvételébe, ami most lett teljesen kész, és itt mutatkozik be a Lángolón. A zenekar a 2017-es Öröm a zene tehetségkutató sorozat három állomásán is dobogós lett: Szeged 2. helyezett, Szigetszentmiklós 3. helyezett, Tatabánya 2. helyezett, valamint nekik ítéltek három különdíjat: legjobb előadó, legjobb szólógitáros és egy Újfalusi Gábor-díjat kapott a basszusgitárosuk. Alább a lemez, még lentebb pedig a zenekar is mond pár szót a dalokról.

Perseidák

A zenekar hivatalos intrója.

Hamu és csontváz

Imádod a csajodat, de ő csak mondja és mondja a hibáidat. Te meg már inkább csak csendben maradsz és azon filózol mennyire szétcsapnád magad.

Őszintén szólva

Félrelépés ihlette téma az alapja, amire fel van fűzve három fő probléma: vallás, drog, öngyilkosság.

Hajléktalan

Egy hajléktalan asszony ihlette a dalt, aki nem iszik, nagyon kedves és Donát szokott neki vinni gyümölcsöt.

Kutyának nem harangoznak

Téli este beborozva bemész a szobádba és a gitárodon megcsillan egy kis pislákoló fény. Kimész a fürdőbe, rágyújtasz és mikor kijössz kész a dal. Tél, bor, igénytelenség.

Zemberek

A sokaság nagyon csúnya dolgokat képes előhozni az emberekből.

Zene és egyéb drogok

Cinikus dal, valójában nem a szexvágyról szól, hanem arról, hogy milyen szép spiccesen az élet, és milyen nehéz józanul ezzel azonosulni.

Nem látom tisztán

Az intró a Héjanász c. vers átirata egy egyetemi beadandóhoz, majd ezt tovább fűzve egy szerelmes dal alakult ki belőle.

Memento

Tragikus következményekkel járó féktelen hatalomvágy.

Volt egy álmom

Elvesznek a kedves dolgok, aztán idővel újraszüli őket a képzeletünk, kicsit megszépítve.

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier rock hír kései kitérő



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása