2017.11.03. 10:00 – Lángoló

Retro sci-fi zenében, könyvben, alkalmazásban, Karanyitól - dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

karanyi.jpg

Karanyi novemberben egy egyedülálló megjelenéssel készül. A Stardive című új album a tavaly megjelent Million One című lemez folytatása. Szóval jönnek újra a 80-as évek scifi filmzenéjét idéző dalok , analóg szintetizátor hegyek, de most mindez egy merőben új formátumban.

Karanyi az elmúlt 15 évben széles zenei spektrumot járt be - a chill-out korszaktól (Oktogon album) a rádiós slágereken át (Hello, Celebrate Life, Hitime) sok, elektronikus elemekre épülő műfajjal foglalkozott. Most a főszerep a filmzenéé, hiszen az elmúlt évben a Berklee-n tanult filmzeneszerzést, ahol instruktora Pinar Toprak hollywoodi filmzeneszerző volt.

A tavalyi Million One című lemez stílusa már egyértelműen új irányt vett, amit a 80-as évek geek világa, a sci-fi soundtrack és elektronikus zene egyszerre jellemzett és amit most a Stardive folytat. Ez ráadásul a zene mellett egyedülállóan összetett élményt ígér, ugyanis Karanyi ezúttal egy sci-fit is írt hozzá, ami digitális könyv és hangosköny formájában egyetlen mobilalkalmazásban jelenik meg még novemberben.

karanyi_image001.png

A könyv történetéről ezt mondja Karányi röviden:

A Zeta Csoport egy 7 fős nemzetközi tudós társaság, akik a 2026-os világméretű atomháború után elmenekültek a Földről egy százötven fős flottával egyetemben, hogy a kétezer évig tartó nukleáris telet átvészeljék. Az emberiség túlélői és a tudós társaság a Dream Deep hajón a Föld körül keringve jégbe fagyva várakozott hosszú éveken át, hogy a Földet újra-kolonizálhassa. 4026-ban pedig felnyíltak a kapuk és visszaindultak a halottnak tűnő anyabolygó felé.

A lemez bemutatója november 11-án lesz az Akvarium Klubban és ehhez bemelegítőnek itt letölthető ingyenesen a lemez egyik dala, a Welcome Home Zeta.

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier scifi hír electro karányi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása