2017.03.26. 18:15 – dankógábor

Így zenél az Amoeba a Supersize-ban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

amoeba_slide-06.jpg

Itt a Supersize Live Session második része, amiben az Amoeba mutat be négy dalt a Supersize Recording törökbálinti stúdiójában. A hangot Horváth Attila, a videót a PUR E csapata rögzítette. A sorozat első részének premierje egyébként itt volt a Lángolón. Akkor az angol-svéd Crippled Black Phoenix adott elő pár dalt a stúdióban. A SuperSize Live Session a készítők szándéka szerint abban különbözik a hagyományos szerkesztésű műsoroktól, hogy a néző már-már testközelből nézheti meg az együttesek produkcióját, olyan érzést kelt a koncert, mintha a monitor előtt ülők maguk is jelen lennének a felvételek közben. Az Amoebáról is lehetett már olvasni többször itt a Lángolón. Az első lemezüket is mi mutattuk be nagy sikerrel, illetve az Akkezdet Phiaival közös Balaton Method-os videójuk is hatalmas népszerűségnek örvendett


hír amoeba supersize recording



2017.03.25. 13:42 – dankógábor

Kóbor János szerint Presser kicsit túltolta ezt a Kanye West-es dolgot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pénteken megírtuk, hogy vége lett a Presser Gábor, Adamis Anna és Kanye West között dúló háborúnak. A magyar szerzőpáros és az amerikai rapper peren kívül megegyezett, így tárgyalás sem lett a dologból, ahol Presserék eredetileg több millió dollárt követeltek volna. Mivel a West által felhasznált Gyöngyhajú lány című dalt eredetileg az Omega adta elő, így várható volt, hogy a zenekarból is megszólal valaki. Kóbor János énekes érezte úgy, hogy a Bors megkeresésére reagálnia kell, így elmondta, hogy nem érti Presser min húzta fel ennyire magát. 

Úgy gondolom, hogy manapság már nem úgy kellene kezelni ezt az ügyet, mint ahogyan Presser tette. A rockzenében elfogadott dolog, hogy bizonyos dallammintákat használnak a zenészek, így nem értem, min húzta így fel magát Gábor, de biztos, hogy most súlyos milliókat kapott

– mondta Kóbor a Borsnak, akik még dr. Berényi András ügyvédre hivatkozva azt is kiderítették, hogy egy ilyen peren kívüli megállapodásnál általában a töredékét kapják a felperesek. Eredetileg forintba átszámolva több mint 700 milliót szeretett volna Presser, de a végső megállapodás összegét egyik fél sem árulhatja el. (Fotó: Sóki Tamás/MTI)


hír kóbor jános kanye west presser gábor



2017.03.24. 13:13 – Hirdetés

Beat Dis és Zuboly a Gödör Klubban

Programajánló jövő csütörtökre és péntekre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beatdis01.jpg

Március két utolsó napján két markáns világú zenekar koncertje várja a közönséget a Gödör Klubban. Március 30-án, csütörtökön az ötödik nagylemezét bemutató Beat Dis, a következő estén pedig a Zuboly lép színpadra a Király utcában. Részletes tudnivalók, kedvcsináló videók a hajtás után! 


hirdetés folk programajánló rock koncert alternatív zuboly népzene triphop gödör klub beat dis nana vortex



2017.03.24. 12:23 – dankógábor

Gyakorlatilag minden jegy elkelt a Metallica-koncertre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallicalive.jpg

Ezt a posztot igazából már egy órája is megírhattuk volna, hiszen már akkor sem nagyon lehetett kapni belépőt a Metallica jövő áprilisi koncertjére, de még egy-egy visszamaradó jegy be-becsúszott (néha még amúgy most is lehet szerencséje valakinek, szabadulnak fel helyek, korlátozott kilátással, de arra azonnal le kell csapni). Most már viszont simán be lehet lépnie a Ticketpro rendszerébe (a 10-től induló jegyeladáskor több tíz perces online sorban állás volt). Az, hogy ilyen gyorsan telt házas lesz a rendezvény, várható volt. A legutóbbi magyar Metallica-koncertnél is pár óra alatt elfogyott egy arénányi jegy, akkor viszont 41 ezer embert engedtek be a Népstadionba. A mostani turnén viszont csak ilyen kisebb méretű helyeken játszik a zenekar, és csak néhány állomáson dupláznak, szóval nem a magyarokat akarták direkt szívatni (ahogy a jegyárak is nálunk a legolcsóbbak a turnén). 


metál hír metallica



2017.03.24. 12:11 – [MTI] Lángoló Gitárok

Presser Gábor peren kívül megegyezett Kanye Westtel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pressernyerkanyewest.jpg

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt. (A kép forrása: Tumblr)


hír kanye west presser gábor



2017.03.24. 10:51 – dankógábor

Itt egy új Kendrick Lamar-dal, de lehet az új lemez is jön

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kendrick-lamar-bw.jpg

A To Pimp a Butterfly című harmadik lemezével szupersztár státuszba emelkedő Kendrick Lamar váratlanul kiadott egy új dalt. A The Heart Part 4.-nak az érdekessége nem is az, hogy hirtelen jött vagy hogy beszól benne Donald Trumpnak és az oroszoknak is, mert ez nagyjából megszokott a rappertől, hanem az, hogy titokzatosan belerappelt egy április 7-ei dátumot:

Y’all got ’til April 7 to get y’all shit together.

Szóval lehetséges, hogy akkor jön Lamar nagylemeze, ráadásul a dalhoz is csak egy római négyest rakott, ami egyrészt utalhat a dalcímre, de akár arra is, hogy ez lesz a rapper negyedik nagylemeze. Kiderül. A dal egyébként a Tidalen és az Apple Musicon érhető el, de valaki feltette Youtube-ra is, szóval alább hallgatható.


hip-hop hír rap kendrick lamar



2017.03.24. 09:24 – dankógábor

Itt van négy új Gorillaz-dal, videóval együtt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gorillaz-humanz-album-cover-art.jpg

A sok sejtetés után most már biztos, hogy április 28-án jelenik meg az új Gorillaz-lemez Humanz címmel, amit Damon Albarn egy sötét partylemeznek hívott, ami ugyan nem Donald Trumpról szól, de azért kicsit mégis. A bejelentés örömére egyből négy videót is feltette a Youtube-ra, amiket alább meg is lehet nézni, sőt, az egyikkel mást is lehet csinálni.


pop hír gorillaz



2017.03.23. 15:54 – Hirdetés

Latinos desert blues a mexikói határ mellől - Xixa-koncert a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

xixaaa.jpg

Alig negyven mérföldre a mexikói határtól, az arizonai Tusconban egy végtelenül sajátos zenei színtér éledt újjá az elmúlt húsz évben: a latin ritmusok, a desert blues és a hetvenes évek pszichedelikus kísérleteinek találkozása kimeríthetetlennek tűnik a grindhouse filmek hangulatán túl is, és ez hatványozottan igaz a Glitterhouse Records szárnyai alatt működő Xixára. A zenekar, ahol Bob Dylan egykori dobosa, a Giant Sand két jelenlegi, valamint a Calexico egykori tagjai működnek együtt, márciusban a Dürer Kert 041-es termében adja első hazai koncertjét, az A38 Hajó szervezésében.


hír psycho mutants xixa



2017.03.23. 14:21 – Lángoló

A Bagossy Brothers Company most elmondja, honnan jöttek a dalaik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bagossy_brothers_company2.jpg

A Bagossy Brothers Company 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el, Ha rólad szólna címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, a Lángolón bemutatkozó Elviszlek. 2016 tavaszán a zenekar újabb, ismét nálunk debütáló anyaggal jelentkezett a Vakít a kék című EP formájában, a NagySzínPad tehetségmutatóban, pedig a döntőig jutott. Most viszont megjelent a zenekar második nagylemeze A Nap felé címmel, aminek a bemutatója április 7-én lesz az Akvárium Klubban. És hogy minden infót elmondtunk, alább tessék meghallgatni a nagylemezt, illetve alatta tessék elolvasni, hogy honnan is jöttek az anyagon hallható dalok!


folk pop rock hír bagossy brothers company



süti beállítások módosítása