2015.05.12. 15:44 – dankógábor

Az év egyik legjobb magyar lemeze lehet az első Amoeba-album

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

amoeba.jpg

Lehet többen nem is tudják, de már látták élőben az Amoebát, akik nálunk eddig egy posztban szerepeltek. Főleg azok, akik voltak már olyan Akkezdet Phiai-koncerten, ahol élő zenekar volt a rapduó mögött. Az az Amoeba volt ugyanis. A zenekart Sabák Péter, Sági Viktor, Boros Levente és Bognár Szabolcs alkotja. Ők így együtt 2010 óta aktív tagjai a magyar zenei életnek, közösen játszanak a Fixi4-ben is, és egyéb formációk részeseként is ismerős vendégek az összes kisebb-nagyobb budapesti és vidéki klub színpadán, és gyakran szerepelnek slam poetry esteken is. Ezen kívül hallhatóak még az amerikai dalszerző-énekes Valerie June Pushin’ Against A Stone című lemezén is a Working Woman Blues című számban, aminek Sabák Péter volt a producere. Az Amoeba első nagylemeze most jelenik meg Keep the Funk Alive címmel, és ezt mutatjuk be itt alább.

A zenekar koncertjeit az improvizatív jazz, funk és hiphop jellemzi. Az, hogy nincs két egyforma koncertjük, a lemezükön is hallatszik. A Keep the Funk Alive-on ugyan kerek dalok vannak, de mindegyikből süt a jammelés lehetősége. Egyébként nem instrumentális dalokról beszélünk, ugyanis olyanok szerepelnek az albumon, mint az amerikai Illspokinn, a francia John Milk, a ghánai Mensa, az angol Call Me Unique illetve Sena és Berger Dalma.

Közülük többen is fellépnek a május 14-i A38-as lemezbemutató koncerten, (Call Me Uniqe, Sena, Berger Dalma, Mensa), ahol többek között Akkezdet Phiai, Cadik, az Uffalo Steez, Neck és DJ N1CE is zenélnek.

És akkor most itt a lemez:

Egyébként a Keep the Funk Alive album megjelenését és május 14-i bemutatóját egy különleges reklámkampány előzte meg 11 teaser videóval, amikben olyan előadók, mint a Punnany Massif, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese, Busa Pista vagy Sena mutatják meg, hogy mit jelent számukra az Amoeba.


premier jazz funk hiphop hír amoeba



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása