2017.05.07. 10:37 – m.adi

Zenekarok zenélés közben – nyolc hazai újdonság

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Régen volt már olyan erős a dalmegosztás, mint a mostani, ami tele van tök jó számokkal, ha hiszed, ha nem. Ezeket pedig olyan előadók szállítják, mint például a nyitóképen is szereplő Amber Smith, ami a leghíresebb zenekar a listán, de mondjuk a Frozen Steak és a gézakékazég újdonságát is mindenképp érdemes meghallgatni. Persze ha neked valami egészen más a kedvenced az alábbi nyolc produkció közül, azt is tudathatod a nagyvilággal a poszt végén lévő szavazásban.


magyar újdonság amber smith gézakékazég dalmegosztás frozen steak Illúzió twentees tha shudras meg egy cukorka Lensky Mob



2017.05.06. 10:36 – Lángoló

Kiforrottan mocskos - Itt a Foreheads új EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

foreheads_kicsi.jpg

A budapesti The Foreheads zenekar Whatever Floats Your Boat címmel jelentette meg a legújabb EP-jét. A leginkább koszos rock and rollnak hívható csapat a We Did What We Came For óta most jelentkeznek először új dalokkal, de szerintük megérte várakozni, mivel egy végletekig kiforrott, mégis mocskos lemezt sikerült összehozniuk, mely hangzásában és kidolgozottságában is nagyon magasra tette számukra a mércét. A zenekar Miskolczi Marci vezetésével rögzítette a dalokat, és szerintük a lemezen is érezhető, hogy közös hangot találtak egymással, jól ment a közös munka. A Foreheads május 12-én a MÜSZI-ben mutatja be az új EP-t, de az online premier itt és most van.


rock hír the foreheads



2017.05.05. 15:47 – dankógábor

Újra koncertet ad a Fonográf

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fonograf.jpg

2018. február 18-án ismét színpadra lép a Fonográf teljes tagsága, tehát Szörényi Levente, Bródy János, Szörényi Szabolcs, Tolcsvay László, Móricz Mihály és Németh Oszkár. A fellépés a Sportarénában lesz, 14 évvel azután, hogy utoljára teljes koncertet adott a zenekar. A Fonográf 1973-ban alakult az Illés zenekar feloszlása után. Több, mint 10 év sikeres zenélés után, 1984-ben adták utolsó három koncertjüket. Összesen hat sorlemeze jelent meg a mindvégig változatlan felállásban működő csapatnak, de ezen kívül is sokat dolgoztak együtt, ugyanis Koncz Zsuzsa 1974 és 1981 közötti összes lemezét ők készítették, illetve a búcsúkoncert után öt évvel, Bródy János szólólemezét is ebben a felállásban rögzítették. Alább egy válogatás a dalaikból.


pop rock hír country fonográf



2017.05.05. 14:31 – dankógábor

Csak vinylen jelenik meg a Korai Trancemission első lemeze - Itt egy dal róla

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

koraitrancelive.jpg

Valószínűleg a 27 éves Korai Öröm zenekart nem kell bemutatni senkinek, ahogy azt sem, hogy a csapatnak különböző leágazásai is vannak. Az egyik ilyen a Korai Trancemission, ami három éve játszik ezen a néven itthon és külföldön. A jobb híján pszichedelikus tribal ethno-trance-nek hívható instrumentális zenét játszó formációnak viszont stúdiólemeze még nem jelent meg. Eddig. ugyanis a frissen alakult Budapest Vinyl kiadó június 21-én piacra dobja a Korai Trancemission 2017-et. A kiadó nevéből talán kitalálható, hogy fizikai formában kizárólag bakeliten jön ki az anyag, de a digitális megjelenés is később lesz, mint a kézzel fogható változat. Szóval az alábbi dalpremier lesz hónapokig az egyetlen hivatalos, digitálisan is fellelhető Korai Trancemission-stúdiófelvétel. Az analóg felvételek egyébként az L.V. stúdióban Válik László vezetésével készültek. A vinyl masteringet az USA-ban AMB követte el, a borító pedig Rőczei György munkája. A lemez 180 grammos audiophile kiadvány lesz, összesen 500 darab sorszámozott példány készül belőle.


premier hír trance ethno korai öröm pszichedelic korai trancemission



2017.05.05. 13:31 – Hirdetés

Liveurope Showcase Budapest ma a Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meadows.jpg

A Liveurope logójával már több koncerten is találkozhattatok az A38 Hajó fedélzetén: a feltörekvő európai tehetségek nemzetközi mobilitásáért felelős Kreatív Európa projekt jóvoltából eddig olyan produkciók látogathattak Budapestre, mint MØ, Selah Sue, Perturbator vagy a Nils Frahm vezette Nonkeen. És ahogy az A38-on is lételemünk a tehetséggondozás, úgy idén is szeretettel várnak benneteket egy ingyenes showcase programra, ahol friss és ígéretes nemzetközi előadók játszanak majd egész este.


hír



2017.05.05. 12:17 – Gnosis

Vengeful Ascension - Itt egy új Goatwhore-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

17972280_10150830937264970_1993428006180769031_o.jpg

Június 23-án jelenik meg Vengeful Ascension címen a New Orleans-i Goatwhore hetedik albuma, amiről a címadó dalt most meg is lehet hallgatni. A zenekar ízesen keveri a black és death metal elemeit, némi southern beütéssel. Négy album után Eric Rutan producer helyett Jarrett Pritcharddal (139, Gruesome) készítették el a tíz számos és negyvenegy perces lemezt. A zenekar saját bevallása szerint még nem ért el a csúcsra, de ezzel az új lemezzel hatalmas lépést tettek a kitűzött cél felé. Hát, halljuk:


hír black death metal goatwhore black death



2017.05.05. 11:56 – Nihil_AK

Grave Slave - Itt egy friss dal a Dead Crosstól

A szerzemény "nyomokban" Pattont és Lombardót tartalmazhat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dead-cross-song-premiere-listen-cd7a8c45-184f-47e8-8731-a46066b445c8.jpg

Még a tegnapi nap örömhíre, hogy megérkezett az első ízelítő a Dead Cross augusztusban megjelenő albumáról egy kétperces, Grave Slave című dal formájában. Ahogy korábban már írtunk erről, a csapatban olyan nevek közreműködnek, mint Mike Patton és Dave Lombardo, akik a Fantômasban már bizonyítottak együtt korábban. Rajtuk kívül a Retox gitárosa, Mike Crain, és Justin Pearson bőgős alkotja a négyest, akik a 28 perces debütáló lemezre igazi dühös hardcore punkot ígérnek. Ehhez a magunk részéről annyit tennénk hozzá, hogy a stílusmeghatározás megállja a helyét, feltéve ha elképzeljük, milyen lehet egy olyan hardcore punk csapat, ahol a saját posztján egyaránt védjegyszerű Patton és Lombardo sem fogják vissza magukat különösebben. Két percnyi élvezet az erre fogékonyaknak a hajtás után.


punk dal hardcore mike patton experimentális dave lombardo dead cross



2017.05.04. 15:39 – Hirdetés

John Petrucci dedikálás a Dream Theater-koncert délutánján

Játssz velünk, és nyerj Mesa Boogie-ajándékokat!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

john_petrucci.jpg

Május 10-én az idén 25 éves, klasszikus Images and Words albumot felelevenítő turnéjával érkezik Budapestre a Dream Theater. Ahogy tegnap már írtunk erről, a rendezvényt új helyszínen, a Tüskecsarnokban rendezik meg. A jövő szerda a koncertet megelőzően egy másik érdekes programot is tartogat a zenekar kedvelőinek és természetesen a gitárfanatikusoknak, ugyanis John Petrucci aznap délután 14 órától dedikál a hamarosan megnyíló Hangszerarzenál Budapest hangszerüzletben, ahol rengeteg nyitási akció is várja a látogatókat. Ráadásul itt, a Lángolón is nyerhetsz, ha részt veszel a ma induló Mesa Boogie-játékunkban!


hirdetés játék hangszer meinl dream theater john petrucci mesa boogie



süti beállítások módosítása