2017.02.04. 11:25 – dankógábor

Egész jó élmény Fliegauf Bence első nagylemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

filegauf.jpg

Fliegauf Bence nem a zenéje miatt lett híres. Azt ugyan lehetett tudni, hogy a filmrendező készít valamit, de olyan nyugodtan, lassú tempóban született meg a Glowing Wormhole, hogy lényegében a megjelenés is teljes csendben zajlott. Nem is nagyon tudtunk volna róla, ha Fliegauf nem küld egy rendkívül szűkszavú emailt arról, hogy ez lehet érdekes számunkra. Igen, az. Fliegauf zenéje amúgy nem áll távol az eredeti foglalkozásától, sokan rávágnák, hogy ez akár egy filmjének az aláfestése is lehetne. Klasszikus értelemben vett dalok valóban nincsenek a lemezen, a Glowing Wormhole inkább experimentális zajzene, mondhatnánk rá akár dark ambientet is. Olyan, ami mondjuk az UH feszten jól mutatna. Egész jó hallgatnivaló ebben a szürke időben, de főleg éjszaka nagy élmény.


hír ambient noise experimental filegauf bence



2017.02.04. 10:57 – dankógábor

Ilyen DJ Suhaid lemezgyűjteménye

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Folytatódik az egykori Wanted magazin lapigazgatójaként is ismert Kovács Tamás sorozata, amiben fanatikus lemezgyűjtőket mutat meg videón a nagyközönségnek. Most Kürti Kristóf, azaz DJ Suhaid gyűjteményéről beszélgetnek csaknem 45 percet. Az első részben Vályi Gábor (azaz DJ Shuriken) volt látható, a másodikban pedig a kecskeméti Papp Szabolcs azaz DJ Diamond, a hip-hop-függő mutatta be a Kelet-Európában is egyedül álló gyűjteményét. 


hír lemezgyűjtők dj suhaid



2017.02.03. 21:46 – dankógábor

Meghalt Robert Dahlqvist, a Hellacopters gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

robban_soffa_press-picture.jpg

A Hellacopters Facebook-oldalára került ki svédül a hír, hogy 40 éves korában elhunyt Robert "Strängen" Dahlqvist, a zenekar egykori gitárosa. A halál okáról semmit nem ír a közlemény. Dahlqvist 1999-ben szállt be a Hellacoptersbe, lényegében az eredeti gitáros, Dregen helyére, aki inkább a Backyard Babiesre akart koncentrálni teljesen (Dahlqvist előtt két gitáros is megfordult még rövid ideig a csapatban). Ugyan a Grande Rock lemez megjelenése idején már a zenekarban volt, de az első album, amin játszott a 2000-es High Visibility lett, onnantól kezdve viszont a 2008-as feloszlásig stabil tagja volt a Hellacoptersnek. Még 2004-ben alapította meg a Thunder Express nevű zenekarát, ahol a gitározás mellett énekelt is, két lemezük jelent meg. A Hellacopters feloszlása után ez a csapat lett a Dundertåget, ami lényegében a Thunder Express volt, csak svédül. Ezzel a zenekarral is két lemezt adott ki, az utolsót 2010-ben. A Hellacopters tavalyi összeállásában nem vett részt, mivel akkor az eredeti, dregenes társaság ünnepelte az első lemezt, ahogy valószínűleg idén is ez a felállás játssza majd a koncerteket.


rock hír the hellacopters robert dahlqvist



2017.02.03. 16:10 – Hirdetés

Devin Townsendtől a tizenötödik születésnapig - Februári programok a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

devin-townsend.jpg

Erősnek ígérkezik a februári program a Barba Negrában. Ma este Bikini, holnap dupla lemezbemutatót tart a Junkies és az Aurora. Közeleg a Zorall tizenötödik születésnapja is, amelynek különleges vendége a Hollywood Rose lesz, de előtte egy felejthetetlen Valentin-napot ígér a Hooligans. Metálban sem lesz hiány, önálló turnéval jön Victor Smolski gitáros vezette német szupergroup, az Almanac, itt lesz az metál őrült kanadai professzora, Devin Townsend.  És ez még nem minden! Folytatás a hajtás után!


hirdetés programajánló koncert bikini zorall junkies bon scott pál utcai fiúk aurora devin townsend barba negra almanac



2017.02.03. 14:10 – Lángoló

Szerelmes dal, cukiság nélkül – Új szöveges videó az Éva Presszótól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

evapresszo_dsc_0387.jpg

A magát popundergroundnak definiáló debreceni zenekar csak 2015-ben alakult, de az azóta eltelt idő alatt már számtalan klubkoncerten, egy kis- és egy nagylemezen, több Petőfi TV-s interjún, valamint két klipen is túl van. Az Éva Presszó most a 2016 nyarán megjelent Nyitva című debütalbum egyik dalához, a Ragadozóhoz készített szöveges videót. A dal keletkezésének hátteréről ezt mondta Jónás Péter szövegíró:

A szerelem a legédesebb házi vadállatunk. Jobb nem is nagyon történhet velünk az életben, mint hogy ez a bestia rágcsálja belül a húsunkat-szívünket. A zenekarral megpróbálunk zeneileg visszaharapni, imádom azt az óbégatós elszállást a végén.


pop hír éva presszó



2017.02.03. 13:05 – dankógábor

Meghalt Mezei Gábor, a Semmi Komoly basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

amez25.jpg

Hosszú betegség után csütörtökön elhunyt Mezei Gábor, vagy ahogy mindenki ismerte Mező. Mező amellett, hogy sokáig a Semmi Komoly zenekar basszusgitárosa volt, a háttérben is sokat tett a punk műfajért. A zenélés után pedig futballedzőként gyerekekkel is foglalkozott. Szűk egy éve a teljes magyar hardcore-punk-színtér összefogott érte a Dürer Kertben, ahol többek között az amúgy már jó ideje nem is létező Bridge To Solace is összeállt.




2017.02.03. 12:30 – Hirdetés

Retró farsang, Dönci könyvbemutató és táncolható zajzenék a Gödörben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

anez_cut.jpg

Holnap este retro farsang a legendás Satöbbi közreműködésével, a múlt század legjobb és legrosszabb zenéivel, előtte folytatódik a Volt egyszer egy Kaposvár sorozat Jordán Tamás és Berkes Bence közreműködésével. Programajánló február elejére a Gödör Klubtól a hajtás után. 


balaton hirdetés farsang retró programajánló gödör európa kiadó vidámpark dönci satöbbi anez vaghy yesyes!



2017.02.03. 11:15 – dankógábor

Tiszta pop az új Mastodon-dal, de tök jó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mastodon_2017_band_clown_hill_1.jpg

Biztos verte a fejét a falba a Mastodon, mikor kiderült, hogy Brann Dailor, akit a metálvilág egyik legjobb dobosának szokás tartani, egyben a legjobb énekes is közülük. Mármint a Mastodon tagjai közül. Merthogy a legtisztább az lenne, hogy ha az amúgy is nagyon szerethető félbolond Dailor fogná magát és beállna frontembernek, megelőzve az olyan kínos pillanatokat, amikor például Brent Hinds gitáros-énekes fejhangon visítozik a színpadon. Így viszont elvesztenék a jellegzetesen laza, mégis összetett dobtémáikat. 22-es csapdája ez keményen. Szóval egyelőre marad a felszerelés mögé bújva énekelgetés, és így fogjuk majd hallani a kifejezetten fülbemászóra sikerült Show Yourselfet is, amiben Dailor viszi a fő éneket. Szokatlan, de nagyon jó dal ez a március 31-én megjelenő új Mastodon lemezről.


rock metál hír mastodon



2017.02.03. 09:42 – dankógábor

Hol a forradalom? - Itt egy új Depeche Mode-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

depechemode2017.jpg

Spirit címmel március 17-én jelenik meg az új Depeche Mode-lemez. Az anyag producere az a James Ford lesz, aki olyan zenekarokat irányított már a stúdióban, mint az Arctic Monkeys, a Foals vagy a Florence & The Machine, ő maga pedig a Simian Mobile Disco tagja. Azt valószínűleg mondani sem kell, hogy a lemezhez kapcsolódó összes képet és artworkot Anton Corbijn készítette. Dave Gahan énekes ezt mondta az új lemezről:

Elmondhatatlanul büszkék vagyunk a Spiritre, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk mindenkivel. Őszintén hiszem, hogy James Forddal és a teljes produkciós stábbal egy olyan albumot készítettünk, amely hangzásában és üzenetében is nagyon erőteljes.

A Q Magazine állítólag már hallhatta az új lemezt, és azt mondták róla, hogy hosszú évek óta ez a legenergikusabb Depeche Mode-album. Nos, az alább hallható Where’s The Revolution dalból már bárki számára leszűrhető, hogy van-e némi igazság az állításban. Azt meg ugye minden rajongó tudja, hogy május 22-én a budapesti Groupama Arénában keresik majd a forradalmat.


pop rock hír szinti electro depeche mode



süti beállítások módosítása