2018.01.20. 09:41 – dankógábor

Az izlandi Sigur Rós készíti a Mayhem gitárosáról szóló film zenéjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallica-lords-of-chaos-preview.jpg

Kezd egyre bizarrabb lenni a Mayhem meggyilkolt gitárosáról, Euronymousról készült film. Ott kezdődik ugye, hogy minden olyan zenész elhatárolódott tőle, akiket a filmben majd valaki megszemélyesít. Aztán van egy női karakter, akit Sky Ferreira játszik majd, és akiről egyelőre senki nem tudja hogy kerülhetett a történetbe. Eddig legalábbis nem volt szó olyanról, hogy a 90-es évek első felében történt norvég black metal balhéknak lett volna női szereplője, de izgi csavar lenne, ha a filmből kiderülne, hogy Varg Vikernes Burzum-vezér szerelemféltés miatt gyilkolta meg Euronymoust. Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy a film alapjául szolgáló, Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground című könyvet egykén gyűlöli minden norvég black metal zenész.

Arról most nem is szólunk, hogy kik a szereplők, hanem inkább a friss híreket mondjuk. Ez kimerül a lenti plakátban, illetve abban, hogy a film zenéjét az izlandi Sigur Rós írta. Persze gondolom itt az aláfestő zenét kell érteni, de arra azért kíváncsi leszek, hogy a Mayhem dalait mivel helyettesítik a filmben, mivel nem tudunk róla, hogy engedélyt kaptak volna a felhasználásához. (Bár elindult egy olyan pletyka, hogy a Mayhem-basszusgitáros Necrobuther újravett dalokat a filmhez, ami azért is érdekes, mert korábban pont ő köpködte a legjobban a produkciót.) Ahogy azt sem tudjuk, hogy Csihar Attila benne lesz-e, de fura lenne kihagyni, ha már felénekelte azt a lemezt, amin a gyilkos és az áldozat is együtt játszott.

A lényeg, hogy még idén bemutatják a Jonas Akerlund által írt és rendezett filmet (az IMDB szerint január 23-án, de ezt kétlem). Hogy a magyar mozikba eljut-e, nem tudjuk, de ha már nagyrészt itt forgatták, és egy rakás magyar van a stábban, akkor jó lenne, ha mi is láthatnák. (Érdekesség, hogy a forgatás alatt Akerlund egy Metallica-klipet is összehozott nálunk black metal stílusban, a film szereplőivel, amit amolyan preview-ként is felfoghatunk.) Aztán majd a végén még kiderül, hogy jó lesz, és mindenki lehidal tőle. Ha ha ha.

lordsofchaos.jpg


hír mayhem jonas akerlund lords of chaos



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása