2018.02.07. 12:16 – Hirdetés

Kovács Kati életműkoncert április 11-én a Pesti Vigadóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kovacs_kati_plakat.jpg

Április 11-én ünnepli ötvenéves pályafutását a Pesti Vigadóban az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar énekesnő, Kovács Kati. A Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként megrendezett koncert egy gazdag, páratlan életmű sokszínű világába kalauzolja a hallgatóságot. További információk a hajtás után! 

Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc díjas előadóművész, színésznő, dalszövegíró, minden idők egyik legkiemelkedőbb, legsikeresebb magyar énekesnője élő nagykoncertet ad zenekarával, szimfonikus kísérettel a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Pesti Vigadóban. Az 1965-ös Ki mit tud? óta megkerülhetetlen tagja a hazai könnyűzenei életnek. Egyedülálló énekhangjának a műfaji korlátok soha nem szabnak határt; otthonosan mozog a rock, dzsessz, beat, funk, blues, soul, rock and roll, hard rock, spirituálé, rockopera, tánczene, az operett vagy akár az opera világában. A hazai elismerések, díjak mellett a világ öt kontinensén ért el sikereket. Dalai a magyar mellett öt nyelven, tizenegy országban, nyolcvan kiadásban jelentek meg, lefordították őket cseh, francia, finn, olasz és spanyol nyelvre is.

Kovács Kati életében a normákat tisztelő és betartó, miközben éneklésében mindig a végső határokat feszegető művész. Tehetsége vitathatatlan, hangja egyedülálló. A szeretet szolgálója, miközben abszolút öntörvényű és mindig a maga útját járja. Igazi szabad lélek. /Szegő András/

Angliában és Németországban az év énekese volt, Írországban fesztivál győztes a Nálad lenni újra jó lenne című slágerrel. A Táncdalfesztiválon három alkalommal is komoly helyezést ért el: 1966-ban a Nem leszek a játékszered, 1972-ben az Add már uram az esőt dalokkal nyert első helyezést, 1981-ben az Újra otthon című dal előadói díjat hozott számára. Dolgozott az Illéssel, a Metróval, az Omegával, az LGT és a V’Moto-Rock lemezeket írt neki, akárcsak a Szörényi Levente–Adamis Anna szerzőpáros, akik az 1978-ban megjelent Életem lemeze albumának elkészítésében közreműködtek, ami igazi különlegesség az énekesnő pályáján. Közel tíz éven át kísérte az Universal, egy ideig az Express, jelenlegi zenekarával 2011-től dolgozik. Több mint ötszáz dal kötődik hozzá, a legkiválóbb zeneszerzők és szövegírók írtak neki számokat, meghatározó többségét Koncz Tibor.

Az énekesnő lemezeit kedvelőknek jó hír, hogy az eddig CD-n még nem elérhető nyolc albumot az MTVA idén megjelenteti, csakúgy, mint a rádió archívumában fellelhető, korábban kiadatlan felvételeket.

További információk a Budapesti Tavaszi Fesztivál weboldalán és a rendezvény Facebook-oldalán!

A koncert a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg. 


szrt_logo.png


életmű programajánló koncert kovács kati budapesti tavaszi fesztivál pesti vigadó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása