2018.02.20. 10:01 – Lángoló

A Lángoló bemutatja: Helmet-koncert Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

helmet.jpg

Legutóbbi Dead To The World című lemezével tér vissza Európába a Helmet és természetesen Budapest sem marad ki a sorból, hiszen a csapat frontembere rajong a fővárosunkért. Augusztus 7-én nálunk, a Dürer Kertben zárják az európai klubkörútjukat.

Az amerikai Helmet 1989-ban alakult, hozzánk azonban csak 2008-ban jutott el először az addigra az aranylemezes és Grammy-díjra jelölt Meantime-mal befutott formáció. Page Hamilton frontember leginkább a “gondolkozó emberek metálzenekara” mondattal írja le saját zenekarát, a kritikusok szerint pedig ők voltak azok, akik noise rockjukkal képesek voltak egy korábban nem létező hidat képezni az indie-rock és a metal között, de hatással voltak többek közt a Toolra, a Panterára, a Mastodonra és a Limp Bizkitre is. Bárhogy is legyen, a Helmet az elmúlt évtizedek során megjelent lemezeikkel és frenetikus elő előadásukkal a legjobb koncertzenekarok közé tartoznak. És ez tényleg így van, jelen poszt szerkesztője (dg) hirtelen meg sem tudja mondja mennyiszer látta őket, de még nem futott bele rossz koncertbe. 

Amióta pedig a zenekar elsőként betette a lábát Budapestre, Hamilton annyira belezúgott a városba, hogy azóta kihagyhatatlan állomása az európai turnéknak. Most, a budapesti koncerttel egyetemben a Helmet 13 másik városban fordul még meg Belgiumtól-Budapestig, de a headline koncerteken túl több, még be nem jelentette fesztivál fellépésük is lesz. A csapat legutóbbi albumával, a Dead To The Worlddel turnézik, hozzánk pedig augusztus 7-én térnek vissza a Dürer Kertbe.


rock hír noise helmet



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása