2018.03.19. 11:59 – Lángoló Gitárok

A fejátültetés lelki vonatkozásai - Itt az Omega Diatribe új videója, a Souls Collide

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

omega_diatribe_2018.jpg
Április elsején érkezik az Omega Diatribe harmadik lemeze, mely a Trinity címet viseli. Az anyag az ukrán Metal Scrap Records gondozásában jelenik meg, akik Európában, Angliában, Japánban, valamint Észak és Dél-Amerikában is terjesztik majd az albumot. A nyersanyagot a budapesti 515 Studióban rögzítette a csapat, a keverést és masztert a neves dán producer, Tue Madsen készítette a koppenhágai Antfarm Studióban. A Spinal Cord Fusion és a hónap elején megjelent Divine Of Nature után itt a harmadik videó az anyagról, amely a Souls Collide című dalhoz készült. Premier a hajtás után!

A friss lemezzel kapcsolatos tudnivalókról a zenekar gitárosával, Hájer Gergővel beszélgettünk. 
Mióta dolgoztok a Trinity anyagán? 
A dalokat már gyakorlatilag az Abstract Ritual megjelenése óta elkezdtük írni, és közel három évig csiszolgattuk őket. Tudtuk, hogy a harmadik lemezzel még magasabbra kell tennünk a lécet, még jobb és még fogósabb dalokat kell írnunk. Úgy érzem, ez sikerült, és a Trinity sokkal letisztultabb, érettebb anyag lett ez az előzőeknél. A felvételek 2017 nyarán kezdődtek, még előző énekesünkkel, Gerivel. Az énekesváltás után Milánnal tavaly szeptember végén láttunk neki az énekfelvételeknek, iszonyatosan feszes tempót diktálva, hogy időben le tudjunk adni mindent Tue Madsennek.

Zeneileg mi volt most a célkitűzés? 

Ezúttal arra törekedtünk, hogy a dalok közérthetőbbek legyenek, de azért megmaradjon a tipikus Omega Diatribe attitűd is. Új hatások nem igazán jellemzők az anyagra, mivel főleg a kilencvenes, kétezres évek zenéiben ragadtunk, sem hangzásban, sem pedig dalszerkezetileg nem próbáltunk beilleszkedni a modern metal zenék világába. Egy volt a lényeg, hogy eszméletlen minőségi legyen az anyag, és a hangzás üssön!

Tue Madsen hogy jött a képbe?

Az Abstract Ritual után kaptunk tőle egy email-t, amiben azt írta, szívesen dolgozna velünk a következő anyagon, hogy még jobbá varázsolja a megszólalásunkat. Ez volt az az időszak, amikor az Antfarm friss tehetségeket keresett. Akkor még elképzelhetetlennek tűnt számunkra, hogy egy ekkora névvel dolgozzunk együtt,  és felejthetetlen élmény, hogy összejött a közös munka. Tue egy eszméletlen kedves, segítőkész arc, aki a mai napig nagyon lelkes az új zenéket illetően. Olyannyira, hogy még egy videót is készített, melyben a lemezünkkel kapcsolatos munkájáról beszél. Kétségtelenül ő is kellett ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, amit a most megjelenő albumon hall majd a közönség. 

Mire utal a lemez címe?

A Trinity cím a szentháromságra utal, amit több aspektusból is lehet vizsgálni, akár az emberiség és a földönkívüliek kapcsolata, akár a kereszténység tükrében, de a születés, a halál, és az ujjászületés vonatkozásában is. Azt már a hallgatóra bízzuk, neki melyik megközelítés a szimpatikus. Ha elolvassátok a szövegeket, akkor sejthető lesz, hogy mi melyik szemszögből vizsgáljuk a témát.

Mit kell tudnunk a most klippesített dalról?

A Souls Collide témája szorosan kapcsolódik a Spinal Cord Fusion című dalunkhoz, ami szintén Dr. Sergio Canavero fejátültetését boncolgatja. Mi történik a lélekkel akkor, ha valóban sikeres kimenetelű lesz a tervezett műtét, és a páciens feje egy új testet kap? A dalhoz készült videót a Sonic Visual csapatával forgattuk Csepelen, a próbatermünktől nem messze. A vágást közösen csináltuk, a klip utómunkájáért régi barátunk, Spengler László volt a felelős, akivel már az első lemez megjelenése óta együtt dolgozunk. 
Élőben hol lehet veletek találkozni a közeljövőben? 

A lemezmegjelenést egy tizenkét állomásos turnéval ünnepeljük meg, amellyel március végétől számos városban fellépünk itthon, Veszprémtől Miskolcig, és lesz egy felvidéki állomás is lesz, a dunaszerdahelyi Soul Hunter klubban. Igyekszünk olyan helyekre eljutni ezúttal a kedven hazai klubjaink mellett, ahol még nem, vagy csak nagyon rég jártunk. Kiváló helyi zenekarok lesznek a vendégeink, illetve három állomáson a Cadaveres is csatlakozik hozzánk. A nyári fesztiválszezon is körvonalazódik már, és valószínüleg lesz egy-két klubbuli abban az időszakban is. Ősszel remélhetőleg Európában is sikerül bemutatni a lemezt élőben, dolgozunk az ügyön erőteljesen, ezúttal már egy booking céggel közösen, amit az új kiadónknak, a Metal Scrap Records-nak köszönhetünk.


budapest premier hír új dal omega diatribe extrém metál tue madsenKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása