2018.03.21. 17:15 – dankógábor

A Massive Attack törölte magát a Facebookról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Óriási balhé van a Facebook körül. A részletekbe nem mennénk bele, azt el lehet olvasni például itt is, de a lényeg annyi, hogy a Cambridge Analytica nevű cég visszaélt nagyjából olyan 50 millió Facebook-felhasználó adatával. Gyakorlatilag ez a cég nyerte meg Donald Trumpnak a választásokat azzal, hogy az emberek félelmeire és reményeire építve szándékosan dezinformálták a közvéleményt, így irányítva Trumphoz a választókat. De nem csak az Egyesült Államokban avatkoztak bele a választásokba, szerte a világban bukkannak fel a háttérből irányított kampányuk nyomai, és a Brexitben is nagyban benne van a kezük.

Hogy mi köze ehhez a Facebooknak? Az, hogy cég ugyan legálisan kezdte el gyűjteni a felhasználók adatait, de később a Facebook adatkezelési szabályzatát megszegve lényegében kilopta a a személyes adatokat a rendszerből. A Facebook erre rájött, meg is szakította velük a kapcsolatot, viszont senkit nem értesített az adatlopásról. Emiatt aztán a Facebook most akkora szarban van, hogy több tíz milliárdot vesztett már most az értékéből.

Erre válaszul most a szociálisan mindig is nagyon érzékeny Massive Attack törölte magát a Facebookról és addig nem is tér vissza, amíg a cég rendbe nem teszi ezt az ügyet. Mindezt egyébként Twitteren jelentették be, ahol kérik a rajongóikat, hogy a friss hírekért a honlapjukra látogassanak el. Valószínűleg nem ők lesznek az utolsók, akik így reagálnak a fenti hírre.

A triphop-zenekar egyébként június 23-án a Papp László Sportarénában ad koncertet.


hír facebook triphop massive attack



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása