2018.04.10. 11:47 – Nihil_AK

Töltsd le Kurt Cobain, David Bowie vagy John Lennon kézírását!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

songwriters_font.png

Ha unod már a szimpla Arial, vagy Times New Roman betűkészleteket a szövegszerkesztődben, vagy bármilyen szinten foglalkozol grafikai tervezéssel, a zenekari plakátoktól a céges arculattervezésig, akkor ez a hír garantáltan neked szól. A The Songwriters Font projekt híres dalszerzők kézírását digitalizálta és készített belőle betűkészletet, ráadásul személyes használatra ingyenesen letölthető formában. A címben említettek mellett Leonard Cohen és Serge Gainsbourg betűi is szerepelnek az első adagban.

A két ötletgazda, Julien Sens és Nicolas Damiens így beszéltek a kezdeményezésről:

A dalszerzés az inspirációról szól. Írj dalokat úgy, ahogy azok írtak, akik téged inspirálnak. A Songwriters betűket azért terveztük, hogy inspirálják a zenészeket.

A készítők szerint a nagyhatású dalszerzők betűit használva szabadabban szárnyalhat az alkotói fantázia szövegíráskor. Ugyan mi ezt inkább egy "hát hogyne" típusú marketingszövegnek véljük, nem lehet elvitatni, hogy az eredeti levelekből, szövegekből készült betűtípusokon látszik a sok befektetett munkaóra, és kétségkívül tetszetősek. Vagy ezért, vagy azért, de érdemes vetni rájuk egy pillantást a projekt weboldalán

A hír örömére idézzük fel Bowie egyik utolsó dalát, melynek szövege szinte biztosan az egyik most letölthető fonttal íródott. 


serge gainsbourg john lennon hír kurt cobain művészet projekt leonard cohen david bowie kézírás betűtípus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása