2018.05.07. 11:23 – Lángoló Gitárok

SOHN holnap este pótolja korábban elhalasztott budapesti koncertjét az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

180508_sohn01_philknott.jpg

2017 európai léptékben kétségkívül Christopher Taylor, azaz SOHN éve volt – a bécsi székhelyű elektronikus zenei producer legutóbbi lemeze, a Rennen már januárban megerősítette a dalszerző-énekes helyét a nemzetközi A-listás fellépők körében. SOHN eredetileg novemberre tervezett első hazai koncertjét akkor betegség miatt későbbre halasztották, de holnap, azaz május 8-án este végre az A38 Hajó fedélzetén üdvözölhetjük napjaink egyik legaktuálisabb, mindig kalapban mutatkozó trubadúrját. Ajánló a hajtás után!  

Christopher Taylor állandóan mozgásban van: a brit gyökerű, de osztrák szívű dalszerző ezért is adta a Rennen (németül ez jelöli a futást, mint igét) címet legutóbbi lemezének, hiszen az elmúlt két éve arról a változásról szólt, amit a 2014-ben megjelent Tremors hozott az életébe. A Spotify-on több mint 60 millió lejátszást hozó lemezzel SOHN nem csupán a világ meghatározó fesztiváljainak line-upjába kerülhetett be, hanem két év alatt három világkörüli turnéja alkalmából saját rajongótáborát is maga mögé állíthatta. Érzékeny, andrögün dallamvilága és magányba feledkező törékenysége az Uncuttól a Q-ig minden kritikust megérintett, és hogy Christopher elkerülhesse az önismétlést, Los Angelesbe költözött, hogy új impulzusokból írhassa meg a Rennen dalait. „A turnék után magam sem tudtam, hogy maradtak-e még bennem egyáltalán dalok” – mondta az énekes, aki egy hónapra elvonult egy bérelt észak-kaliforniai házba, hogy ott válaszolhassa meg ezt a kérdést.

Persze a választ azóta az egész világ tudja, hiszen a Rennen minden értelemben egy útkereső-kalandozó lemez lett, aminek sokszínűsége nem csupán hangszerelésében, hanem érzelmi diverzitásában is tetten érhető. A 4AD által gondozott kiadvány páratlan eleganciával ötvözi a fragmentált R’n’B-t, az énekes-dalszerzői magány őszinteségét és a bécsi elektronika atmoszférateremtő erejét, miközben a dalok épp annyira reflektálnak személyes kérdésekre, mint az amerikai elnökválasztás félelmeire (Dead Wrong) vagy az európai politikai élet feszültségeire – utóbbi dal, a Conrad a Jimmy Kimmel Show-ban debütálhatott a világ előtt.

Ahogy SOHN fogalmazott, a Rennen egy kiállítás saját és művészi alteregójának kiteljesedéséről, és ahogy kétségtelen, hogy egy saját hangjával önazonos dalszerzőt tisztelhetünk Christopherben, úgy az is borítékolható, hogy a teltházasnak ígérkező budapesti bemutatkozás a tavaszi klubszezon egyik legintimebb és legszerethetőbb koncertélménye lesz. Közreműködők: Christopher Taylor (aka SOHN): ének, billentyű, Albin Janoska (Count Basic) - billentyű, Ben Loshin - dobok, Andrea Landis (Nylo) - ének, billentyű

További információk a koncert Facebook-eseményén! A program az európai tehetségek nemzetközi mobilitásáért felelős Kreatív Európa projekt, a Liveurope, valamint az idén 40 éves Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósulhat meg.


budapest programajánló koncert hír a38 elektronika rnb sohn



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása