2018.06.29. 16:30 – Lángoló

Woodstock az Ugaron - Fesztivál másképp

Ma éjfélig még lehet játszani a bérletekért!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_fxd2952.jpg

Ahogy a hét elején már olvashattatok róla, jövő héten kezdődik az Anna and the Barbies saját szervezésű fesztiválja Ópusztaszeren. A Woodstock az Ugaron tulajdonképpen minden, ami nem egy hagyományos, több tízezer embert mozgató tömegrendezvény, és a zenekar menedzsere, Dénes Adél szerint a négynapos rendezvény különlegességét épp ez adja. Ha idén nyáron szeretnél másképp fesztiválozni, mert a zsúfoltság helyett térre, a dömping helyett követhető programtáblára, és a folyamatos szelfizés helyett igazi élményekre vágysz, érdemes elolvasnod a most következő, interjúval egybekötött programajánlót.

Idén már hatodik alkalommal lesz Woodstock az Ugaron. Honnan jött az ötlet, hogy ilyesmibe fogjatok?

A Woodstock az Ugaron eredetileg egy zenekari tábor volt az Anna & The Barbies szervezésében, amely most már kezdi magát igazi fesztivállá kinőni. A helyszín adott volt, mert Ópusztaszeren Anna családja működteti az Akhal Ménest, ahol táborokat és más lovas programokat szoktak rendezni. Maga a hely egy óriási, gyönyörű természetvédelmi területen található, ahol rengeteg hely van mindenki számára, és ahol megszervezhető egy igazán szellős, emberléptékű fesztivál, ahol nincs állandó tömegnyomor.

Milyen programokkal készültök?

Van egy Puszta Nagyszínpadunk, egy Jurta Kisszínpadunk, ahol a négy nap alatt összesen huszonnégy koncertet láthat majd a közönség, olyan zenekaroktól, mint az Apey and the Pea, az Elefánt, a Hiperkarma, a Grand Mexican Warlock, és persze az Anna and the Barbies. A zenei színpadok rotációban fognak működni, mert az alapkoncepció az, hogy ne dübörögjön minden egyszerre, és mindenki meg tudjon nézni minden koncertet.

Persze más programok is várhatók.  Úgy néz ki majd egy nap, hogy már elindulnak a programok a civil udvarban. A fesztivál területén lévő jurtafaluba a rendezvény ideje alatt beköltöznek mindenféle civil szervezetek, lesznek jógás, reikis, lélekápolós programok már reggeltől. Van egy irodalmi és egy filmsátrunk, ahol éjszaka zenei témájú filmeket vetítünk le. A Tábortűz Akusztik színpadon délutántól egyszálgitáros, akusztikus koncertek lesznek, ismert, nagyszínpados előadóktól.

Emellett Anna nagy álma volt, hogy felépítsünk egy színpadot azoknak a zenekaroknak, akiket a legtöbb fesztivál visszautasít, mondván, még nem elég nagyok ahhoz hogy felléphessenek, ez a Talentum Színpad nevet kapta.

"Az offline az új luxus" a fesztivál szlogenje. Ez mit takar? 

Természetesen bevontuk a szervezésbe Ópusztaszert is, ami azt jelenti, hogy a fesztiválkarszalagok felmutatásával kedvezményesen látogatható az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Feszty-körkép, a Sándorfalvi bányató, amelyhez időközben kiépült egy szép homokos strand is, Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark. A helyszínen is lesz sok érdekes program, például a sztyeppevonat, amelynek során lovasszekéren túrák formájában be lehet barangolni a pusztát, a környező erdőt, és a ménes területét.

Ha jól értelmezem, az egyik célkitűzésetek az, hogy pár napra mindenki merje elengedni az internet kezét, és szerezzen magának valódi élményeket.  

Igazság szerint ez már adja is magát a hely adottságai miatt, mert a helyszínen nem nagyon van térerő. De tényleg ki szeretnénk lépni az online térből, ezért tele lesz a hely No Selfie táblákkal, mert azt szeretnénk, hogy a zenészek is szeressenek jönni-menni a helyszínen, és ne az legyen, mint ami a legtöbb fesztiválon megszokott, és ne csak az érdekelje a rajongókat, hogy úton-útfélen közös képeket készítsenek, a zene meg senkit sem. Lesz telefonparkolónk is, amivel arra buzdítjuk az embereket, hogy merjék nyolc órára letenni a készüléket, és éljék meg teljesen az offline programokat.

Az öko-friendly fesztivál jelző mit jelent?

A környékbeli mestereket, a kézműves ételek készítőit minden éven minél nagyobb számban foglalkoztatjuk a fesztiválon. Lesz szemétszedő akciónk is, hiszen egy-egy meghatározott számú söröspohár összegyűjtéséért például különböző offline programokra lehet majd ellátogatni ingyenesen. Lesz újrahasznosítással kapcsolatos programunk, és persze a fesztivál szemetét is szelektíven fogjuk gyűjteni.

Ezeknek a programoknak azért van némi üzenetértéke is, nem igaz?

Egyértelműen. Annának vannak erre jó szlogenjei, mint például "a legoxigéndúsabb fesztivál", hiszen nincs tömeg, nagyon sok a tér, és nagyon sok a levegő mindenki számára. Ha valaki szeretne teljesen elvonulni, nem tapossák egymást az emberek, nem lépnek egymás intim terébe. A másik szlogen, a már említett "Az offline az új luxus", ennek a fontosságát szerintem egyre többen fogják felismerni. Család- és gyerekbarát a fesztivál, nyugodtan lehet hozni kisgyerekeket, viszont idén annyi változás van, hogy a kisállatokat már nem tudjuk fogadni. Ennek biztosági okai vannak, mert tavaly néha volt, hogy összemordultak a kutyák, jobb a békesség. Összességében tehát nem a partizáson, meg az olcsó sörön van a fókusz, hanem inkább a minőségre és a nyugalomra koncentrálunk.

Bérletárak tekintetében sem vagytok nagyon elszállva, mi a helyzet a többi költséggel?

Próbáltuk az étel- és az italárakat is olyan olcsón tartani, amennyire csak lehetséges, a környéken pedig rengeteg kedvező árú szálláshely elérhető, a kempingtől a jurtán és a kulcsosházon át akár a wellness panzióig.

Ki az, akinek mindenképpen ajánlanád a rendezvényt?

Első körben azt mondom, hogy mindenkinek érdemes eljönnie, aki érdeklődik egy ilyen hangulatú fesztivál iránt, aztán majd mindenki meglátja, hogy mi az, ami bejön neki. Emellett azoknak is ajánljuk, akik kicsit belefáradtak abba,hogy elmennek egy fesztiválra, nagyon sok pénzt elköltenek, és hatvan perceket látnak összesűrítve minden zenekarból, majd hazamennek fáradtan, némi halláskárosodással. Röviden, aki töltődni akar, és nem lemerülni, annak itt a helye jövő héten.

A hétfőn megkezdett játékunk ma éjfélig még tart! Nem kérünk mást, csak hogy segítsetek egy kicsit a rendezvény beharangozásában. Mindössze annyit kell tennetek, hogy jelentkeztek egy Lángoló - Woodstock az Ugaron – játék tárgyú levélben a jatek@langologitarok.hu e-mail címen, illetve a Lángoló Gitárok Facebookján ajánljátok ezt a cikket kommentben azoknak, akiket szívesen magatokkal vinnétek erre a négy napra, hogy leparkoltassátok a telefont, és jól érezzétek magatokat együtt.

A játék célja az, hogy egy baráti társaság együtt utazhasson a fesztiválra, így ezúttal a szokásos páros belépő helyett öt fesztiválbérletet sorsolunk ki egyszerre, így akár egy autóba is befértek majd, és már indulhattok is Ópusztaszerre, ahol egy-egy welcome drink is vár titeket a pultnál a szervezők és a Lángoló jóvoltából. Jelentkezési határidő: 2018. június 29, péntek éjfél. A nyertest közvetlenül sorsolás után értesítjük, a sorsolás után a jelentkezők e-mail címeit töröljük a nyilvántartásból.  További információk a rendezvény weboldalán és Facebookján


interjú pop programajánló rock fesztivál nyereményjáték alternatív ópusztaszer anna and the barbies woodstock az ugaron



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása