2018.07.24. 14:23 – Boros Gábor

Akik “a teremtővel telefonálnak” – Delegáció-albumpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

untitled-1.jpg

Létezik a kortárs hip-hopnak egy olyan ága, amely eltérően a trap éra sztárjaitól úgy próbál meg valami újat és aktuálisat alkotni, hogy közben tiszteli a boom bap örökségét. Képviselői ugyanúgy jazz-zel, vagy zenész barátaik szólóival etetik a samplert, mint a szemléletüket alapjaiban meghatározó J Dilla, valós érzelmeket közvetítő szövegekben utaznak, és a polcaik többségében roskadoznak az olyan minőségi vinylektől, mint a Stones Throw Records kiadványai. Szerencsénkre ma már Budapestet is egyre többen képviselik ennek az ágnak a nemzetközi térképén.

A Delegáció (rövidítve DLO) duója Bajáról indult, hogy aztán évekkel később a fővárosban legyen aktív része annak a fiatal hip-hop központú tehetségekből álló alkotói közösségnek, ami A hálózat névre keresztelte magát. Ma már határokon átívelve alkotnak, a producer/MC, Frank aka Frank Clear nemrég éppen abban a Berlinben talált új otthonra, ahonnan az instrumentál hip-hopnak olyan nagykövetei érkeznek, mint Suff Daddy vagy Figub Brazlevic. A Különböző helyeken címre keresztelt második albumuk kilenc száma (ebből kettő remix) egy olyan világba utaztat bennünket, ahol a beatek sűrű füstbe burkolóznak, az egyedi dalszerkezetek és kiállások szórakoztatnak, váratlan klarinétszólókkal váltunk műfajt, vagy épp refrén helyett profi scratch session-ök foglalják keretbe a verzéket. (Emellett találunk a lemezen közel tizenegy perces posse-tracket is!) A közreműködők névsora ismerős lehet az ebben a világban otthonosan mozgóknak, a Mulató Aztékok, vagy a Lusta Bítek mellett a szegedi ASK és a K90 tagjai rímelnek, míg a karcokért a hazai DMC bajnok Sonnykraft és Mess P felel. A Különböző helyeken nyugodt hallgatásra ajánlott, van benne valami mély, ami azonnal behúz, és a kopogós ütemek kedvelőinek polcán ugyanúgy ott a helye, mint mondjuk a legutóbbi Slow Village lemeznek.


premier hiphop hír rap delegáció



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása