2018.09.24. 15:28 – Lángoló

Nyerj páros belépőt a Graveyard A38-as koncertjére!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

graveyard01.jpg

Az ezredforduló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a két év szünet után újjáalakult Graveyard végre Budapesten! A visszatérő lemezével először Magyarországra látogató, bluesban és a hetvenes évek pszichedeliájában kiteljesedő zenekar a Burst-utódként alakult Bombusszal lép majd fel az A38 Hajón, szeptember 26-án. Erre lehet páros belépőt nyerni a Lángolón alább.

A skandináv rock and roll időtlen erejég aligha kell bemutatni 2018-ban a rockzene szerelmeseinek: a The Hellacopters, a Backyard Babies vagy a Gluecifer időtlen hagyatéka mellett üdítően hatott az ezredfordulót követően az olyan vintage zenekarok kiteljesedése, mint a Witchcraft vagy épp a Graveyard. Miközben a jelenség nemzetközi hullámmá válhatott - amivel olyan zenekarok emelkedhettek fel, mint a Blood Ceremony, a Blues Pills vagy a Kadavar -, a Graveyard is hamar kinőhette az undergroundot, és SXSW-s koncertjét követően hamar a Rolling Stone hasábjain, valamint a Clutch és a Soundgarden előtt találhatta magát.

Hangzásviláguk alappillére az az időtlen alázat, ahogy mai gondolkodással nyúlnak vissza a hetvenes évek bluesos, pszichedelikus hangzásaihoz, és ahogy a dalok is oszcilloszkópszerűen váltakoznak, úgy a zene lüktetése is folyamatosan formálódik. Negyedik nagylemeze, az Innocence & Decadence után a Graveyard sajnos feloszlott belső nézeteltérésekre hivatkozva, ám két évvel a csend után 2018-ban végre új lemezzel rukkol elő az új dobossal visszatérő zenekar, hiszen Axel Sjöberget Oskar Bergenheim váltja a Peace dalain. A tíz új dalt tartalmazó lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg május végén, és az új dalokat szeptemberben mutatja be a zenekar hazai rajongóinak, első magyarországi klubkoncertjén.

Az előzenekar a szintén svéd Bombus lesz, amely még tíz évvel ezelőtt, 2008-ban alakult meg hobbiprojektként, azonban a Burst feloszlását követően, Jonas Rydberg belépésével a zenekar teljes gőzerőre váltott. Hangzásukban a klasszikus heavy metalt és hard rockot elegyítik, második nagylemezük, a Poet and the Parrot pedig már a Century Media gondozásában jelenhetett meg. Jonas sajnos a lemezt követően ki is szállt a zenekarból, őt azonban az az Ola Henriksson váltotta, aki a Troubled Horse-ban és a Witchcraftban is mindmáig aktív - ez azonban egyáltalán nem lassított a zenekaron, akik szeptemberben végre Budapestre látogatnak.

JÁTÉK

Ha Graveyard-játék tárggyal elküldöd nekünk a jatek@langologitarok.hu címre, hogy hány lemeze volt a Graveyardnak, és melyik volt a legutóbbi, akkor egy páros belépőt nyerhetsz a bulira. A nyertest e-mailben értesítjük. Az e-mail címeket a játék után azonnal töröljük.


játék graveyard



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása