2018.10.29. 13:00 – Prieger Zs.

DJ Titusz kitálalt a múltról a Lángolónak - Az Acid God-sztori és Humbugs-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

humbugs.jpeg

Hamarosan jön a nyughatatlan DJ Titusz legújabb projektjének, a Humbugsnak a friss EP-je, az On Acid, melyről itt az első klip, amit különös életű legendának szenteltek. A hősidőket tevékeny alkotóként megjáró Titusz (mellesleg a Bëlga, a The Carbonfools és a Chip Chip Chokas zenei főnöke) zenésztársa ezúttal a The Immigrants zenekar frontembere, Badric Adorio volt.

Titusz nemcsak dumál a kezdetekről, de többen állítják: minden szava igazság. Hiszen nem bulizgatott anno, hanem keményen dolgozott: szervező és fellépő is volt, elővette és fel is tette lemezeit barlangokban és pusztaságon, vízesésen és tó-közepén, repülőn és tengeralattjárón, Tilos-, és más, lehetetlen party-helyszíneken, szóval tudja mit beszél. De a Lángolónak most olyan titkokat leplezett le, amire nem volt még példa. Azt tudtuk, hogy Acid Godnak ajánlották a dalt a Humbugs tagjai, de ki is az az Acid God? - kérdeztük Tituszt, aki hosszas unszolásra kitálalt:

Acid God (M.Sándor) magyar származású életművész, a ‘80-as és ‘90-es évek acid house mozgalmának ikonikus figurája. Megjelenésével, táncstílusával és paranormál képességeivel tűnt ki a tömegből. Acid God már a kezdetek kezdetén feltűnt Chicagóban, az Acid House szülővárosában. „Sok buliban láttam a srácot, úgy táncolt, mint valami spirálban tekeredő sas” - nyilatkozta Herbert "Herb J" Jackson, az acid house egyik alapítója, 1998-ban a Chicago Tibune-nek.  

Az Acid House chicagói hanyatlása után a stílus Londonban ért a csúcsára. Acid God az akkori angolszász rave bulik ikonikus alakjává vált. Egyre többen másolták öltözködését, táncmozdulatait, megjelentek hasonmásai, ami segített megőrizni rejtőzködő életmódját. Csak keveseknek adatott meg az igazival való találkozás. Dustin Warner, a londoni Sunrise promóter-csapat tagja és sok akkori raktárbuli, “warehouse” szervezője, szintén látta őt: „Egy buliban izgatott sikoltozást hallottam, azt hittem, valami baj történt… odarohantam és ekkor láttam, ahogy egy csávó 20 cm-re lebeg a föld felett, csukva volt a szeme és közben táncolt. A tömeg egyöntetűen isteníteni kezdte, és azt ordították: Acid God. Ennyit tudok róla

- mondta a Lángolónak Titusz. Acid God két évig élhetett Magyarországon, nem egyszer látták a frankhegyi és más X-lab bulikon, sőt Dj Titusz partyfotóin is kivehető. (lásd mellékelt képünket)

40 körül lehetett, amerikai akcentussal, de meglepően jól beszélt magyarul

- mondta lapunknak egy nevét vállaló szemtanú, Sárvári Kinga, aki állítása szerint találkozott vele egy budapesti rave-buliban. 

acidgod.jpeg

Eggyé vált a stílussal, majd a fénykort követően Acid God is eltűnt. Azóta városi legendaként él köztünk, ezt a számot pedig neki szentelték most Tituszék.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier dj titusz humbugs #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása