2018.11.04. 17:00 – Lángoló Gitárok

Utazom - Hallgasd meg a Chain Bridge Pop első nagylemezét!

Lángoló albumpremier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chain_bridge_pop_2019_2b.JPG

Ma jelenik meg a Chain Bridge Pop első teljes albuma, melynek címe: Utazom. A dalok egy része már ismerős lehet korábbi kislemezekről, de új szerzemények is hallhatók a szerzői kiadású LP-n, ami cd-n és vinylen is napvilágot lát majd, valamint elérhető a közismert streaming szolgáltatóknál, azaz a Spotify-on, a Deezeren, az iTuneson és a Google Playen. A lemezt, amit a zenekar tagjai dalról dalra is bemutatnak az olvasóknak, először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg. 

Általában a lemezről

A nyolc dalt tartalmazó Utazom anyagát a HangVilla Stúdióban rögzítette a zenekar, majd – a Supernemmel, az Európa Kiadóval, valamint a Maszkura és a Tücsökrajjal is dolgozó – Cserny Kálmán Bogi keverte és masterelte az Origo Stúdióban. Az albumot minden tag bemutatta a saját nézőpontjából, és természetesen az egyes dalokat külön-külön is.  

Erik (ének, gitár, dalszövegíró, dalszerző)

Úgy gondolom, hogy egy első lemeznek ilyennek kell lennie, mint amilyen a miénk. Két év alatt, amióta a zenekar működik, rengeteg minden történt velünk. Számos dalt megírtunk, tulajdonképpen örömzenélésből, és ez meghozta gyümölcsét. Az albumon hallható nyolc dal nyolc külön kis történet, de ha összekapcsoljuk őket, akkor egy kerek egész sztorit kapunk. Nekem ez tetszik benne a legjobban, másrészt, hogy képes vagyok azonosulni a történet főhősével.

Például ott a Skanzen, amelyben a gondtalan gyermekkor jelenik meg egy árokparton ülő kisfiú képében, aki a lemez végére már tapasztaltabb, bölcsebb és élményekkel gazdagabb lesz. „Te meg Én” vagyunk a lemezen a főhős, aki egyszerre fontos és jelentéktelen is. A kedvencem jelenleg a Házak fölé, talán azért is, mert ez az utoljára megírt dalunk, de az Ábránd is örök kedvenc.

Dávid (basszusgitár)

14 éves korom óta foglalkoztat a dolog, hogy alkossak valami maradandót a zenei világban. Úgy hozta a sors, hogy idén ez végre sikerül a zenésztársaim segítségével. Büszke vagyok a dalokra, szívünk-lelkünk ott van bennük, sokat tanultunk közben életről és zenéről. Személyes kedvencem a Házak Fölé. Nálam ebben a dalban jelenik meg a legtöbb, amire a zenekar most képes.

Zoli (gitár)

Számomra az album egy kötet, ami apróbb sztorikból áll. Mindegyik dal más és más hatással van rám, de mind komoly jelentéssel és jelentőséggel bír. Valamelyiket játszani, valamelyiket hallgatni szeretem jobban. Személyes kedvencem a Kirakós, épp azért, mert ezt hallgatni és játszani is nagyon szeretem, és van benne valami megfoghatatlan érzés, amit nem tudnék megmagyarázni. 

Balázs (billentyűs hangszerek)

Az egész lemez a Chain Bridge Pop tényleges utazásán kíséri végig a hallgatót a zene világában. Én csak később csatlakoztam a zenekarhoz, az Utazom volt az első dal, amiben szerepet kaptam, ebben jelenik meg először a zongorahangzás. Ahogy hallgatom egymás után a dalokat, sokszor eszembe jutnak próbák, pillanatok valamelyik koncertről, magánéleti dolgok, és hogy mennyi minden történt az elmúlt közel egy évben. Kedvenc dalaim a lemezről: az Ábránd a szövege miatt, illetve a Házak Fölé, mert itt egy kicsit elektronikusabb irányt vettünk, amit én nagyon szeretek, és fontos volt számomra, hogy ez a dal is jól bele tudjon illeszkedni a korábban kialakult Chain Bridge Pop-stílusba, amellett, hogy új ízeket is visz bele. 

Attila (dobok)

Az egész lemezt imádom, az összes kedvenc dalom rajta van! A legkedvesebb talán az utolsónak fölvett Házak fölé, mert ez igazán zsigerből jött, hamar elkészült, és szerintem ezzel a számmal alakult ki igazán a CBP stílusa.

Skanzen

Gyerekkori emlék: ülsz az árokparton, vágja a gaz a lábadat, ciripelnek a tücskök. Mi kell még? Ez egy „vidéki nóta”. Mi is ott kezdtük a zenélést Dávidéknál, és a lemez is így rajtol.

Kirakós

Zoli írt egy tök jó gitártémát, amit a kisbabájának hív. Egyből megtetszett nekünk, és meg is született rá a komplett dal meg a szöveg. Kezdetben a szöveget nem értettük. Miért éppen kirakós? Igazából most sem értjük J Lehet, hogy azért, mert Atti imádja a puzzle-ket? Ez egy elgondolkodtató dal, sokféleképpen lehet értelmezni, így ezt a hallgatókra bíznánk inkább.

Utazom

Bár a faluból a fővárosba utaztunk és maga a Chain Bridge Pop is Budapesten indult már el, az utazás mind a lemez címében, mind a dalban metaforikus. A vágyaidat, a céljaidat nem hagyod ott, hanem viszed magaddal „Utazom egy régi állomáson, ahol volt egy látomásom, zsebreteszem.”

Ábránd

Ebből a dalból két verzió is született. A korábbi akusztikus „home stúdiós" verzió, ami egy kellemes, pozitív hangulatú, reménykedő dal. A lemezre került verzió már zongorára áthangszerelve, nagyzenekaros köpenyt kapott. Mindnyájunk szerint szövegben ez az egyik legerősebb dalunk. Hidegrázós.

Te meg Én

Ez az egyik legnépszerűbb dalunk. Régebben megíródott már, de egy év és sok verzió után véglegesítettük csak a jelenlegi formájában. Ezzel a dallal született meg a Chain Bridge Pop-stílus.

Zuhanok

A nyári koncertturnénk közben született dal. Őszinte érzésekről mesél: káosz, viszály, ellentét. Vannak dolgok, amiket nem helyes csinálnod, mégis megteszed őket, és egy idő után azon kapod magad, hogy zuhansz.

Házak fölé

Ahogy azt már Kádi Bazsi, a billentyűsünk elmondta egy interjúban: „Vásároltunk egy szintetizátort.” Ez azért fontos mondat, mert ez volt az első dalunk, amiben megjelent az elektronikusabb hangzásvilág. A „Házak fölé” emelkedünk egy hőlégballonnal, ahol körbenézünk, ábrándozunk, megpihenünk.

Neked, Nekem (Egy Nap Egy Élet)

Ez a dalunk summázza az egész lemezt. Minden benne van, ami akkor és ott eszünkbe jutott.

A zenekar lemezbemutató koncertjét a Kelenføld és a Re-Start zenekarok társaságában tartja november 15-én, csütörtökön, a Mika Tivadar Mulatóban. Szervezés alatt áll jövő tavaszi turnéjuk is a Bagossy Brothers Companyval, emellett önálló klubkoncertek is várhatók országszerte. További információk a Chain Bridge Pop Facebook-oldalán

chain_bridge_pop_utazom_lemezborito.jpg

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier pop hír dalról dalra albumpremier chain bridge pop #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása