2018.11.13. 14:00 – Lángoló Gitárok

A forrás - Új videó a Mindenek zenekartól

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mindenek.jpg

A nyári víz alatti biliárdozás után új dallal és videóval jelentkezett a Mindenek zenekar. A pár hónapja kiadott vinyl kislemezről a Szembeúszni klipjét már láthattátok a Lángolón, és most itt az új, meglehetősen alapra vett kisfilm, amely A forrás című szerzeményhez készült. Bár legutóbb a psychobilly műfaj hangzott el a zenekar kapcsán, a most debütált dal talán még az előzőnél is nehezebben kategorizálható, hiszen rengeteg hatás fedezhető fel benne: van itt jó adag hetvenes évekbeli pszichedelikus space rock, a hangulat néhol a Voivod kevésbé metálos lemezeire is emlékeztethet, vagy akár az El Loco-korszakos, szintikkel már flörtölő, de még bőven természetes hangzású ZZ Top is beugorhat róla. Valószínűleg minden hallgató más megfejtésre jut majd ezt illetően, már csak ezért is érdemes megismerkedni a Szalóki Zoltán gitáros/énekes, Kun Krisztián billentyűs, Barczi Gábor basszusgitáros, és Hegyaljai-Boros Zoltán dobos alkotta zenekar különös világával.

Szalóki Zoltán, a Mindenek frontembere a következő szavakkal ajánlotta a dalt: 

A zenekar idén tavasszal megjelent Szembeúszni című vinyl kislemezének másik oldalán található dalához ezúttal egy tényleg lemezbemutató audió-videó készült, mellékszereplőként a Szembeúszni klipjében is látható eláztatott rex-szel. A dalban hallható szintetikus hangok Karányi Dániel vendégművésztől is származnak. Hallgatása és értelmezése céltudatos haladáshoz, kocogáshoz, utazáshoz és persze úszáshoz ajánlott.

A minimalista, de koncepciózus videó, melyben az előző klipben látott, jobb sorsra érdemes rex asztal is feltűnik, ismét Somlai Tamás (Filmzug) munkája.   

 Az érthetőség kedvéért mellékeljük a dalszöveget is. 

A forrás


Néha, mintha lassulna a fény

Érzés és értés egymást gyújtva ég
Hideg esőben egy esernyő alatt tolongva
Vagy a viharban inkább egy szirtre kiállva

 

A híd közepéről fejest ugorva
Táblákban zúdul a jég
Árral szemben a forrás felé
Szilánkos havat hord a szél
A folyó minél messzebbre fut,

Persze, hogy annál mocskosabb

Van, aki üdvözli ezt,

De van, aki nem
Kinek mi a fontosabb.

 További információk a Mindenek Facebook-oldalán

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier space rock videó hír mindenek psychobilly #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása