2018.12.29. 19:00 – Lángoló

Kinek mi - Itt a Hopsterz új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hopsterz_3_of_6_bot_noback.jpg

Itt a Hopsterz új videója, ami az előző, bemutatkozó kliphez képest most igazán feszegeti a határokat. A funk-hop zenekar idei éve elsősorban a háttérben folyó alkotómunkáról szólt, számírások, stúdiómunkák, klipforgatások. Alább viszont a 2018 szeptemberében megjelent EP-ről lehet hallani egy dalt, a Kinek mi-t, klippel együtt.

A Hopsterz zenekarvezetői, dr. Katula Bence Ádám „Katu” (rap) és Tenki Dániel „Tenki” (basszusgitár) egyébként a következőket mondták a klipről, illetve a mögöttük álló évről:

Az új klipről:

Katu: Egy nagyon jó barátom csapata, a Radical Marketing készítette és rendezte a klipet. Velük indult az ötletelés, és alakult ki a koncepció. Így két szálon fut a történet, az egyik az elvárások, és előítéletek övezte világot mutatja be, melyet képi és illetve más elemekkel is szemléltetünk, szerintem eléggé „levevős” a dolog. A másik szál pedig azt mutatja, hogy otthon ezzel teljesen ellentétes elborult dolgokat csinálnak az emberek, szinte kifordulnak magukból. Többet nem lőnék le, az utalások felkutatása mindenkinek az egyéni feladata.

2018-ról:

Tenki: 2018 talán a leghúzósabb éveink közé fog tartozni, de túl vagyunk a kezdeti nehézségeken, összeállt az irány fixálódott a formáció, már csak csinálni kell.

Katu: Igen rengeteg elő munka volt, először Danival összeraktuk, hogy pontosan milyen zenét akarunk játszani, milyen köntösbe öltöztessük a rappet, mint közlési formát. Így alkottuk meg a #funk-hop irányt, mely a hip-hop életérzést és a Funk elemeket vegyíti. Mindezt pop elemekkel tesszük fogyaszthatóvá. Ének vonalon így Herbály Kitti dönti le a falakat, s teszi énekével a fülnek még kellemesebbé a számokat.

Tenki: Sokat kísérleteztünk, azért, hogy egy igazán kedvelt fesztivál zenekarrá váljon a  formáció, és ezért csatlakozott hozzánk a három tagú fúvós szekció is. A zene írások során segítségünkre volt Temesi Berci is, mint a zenekar egyfajta mentora, és a produceri munkálatokat pedig Mihalik Ábel irányította.

Katu: Valóban az év elején még a szinte klasszikus gitár, basszusgitár, dob, billentyű illetve a rap, ének volt a felállás. Ezt fejlesztettük tovább a tapasztalatok által a további három hangszerrel. Ez a változás majd csak a következő, 2019 elején érkező kislemezen lesz hallható.

2019-ről:

Katu: Mint már lelőttük a poént, rövidesen érkezünk egy újabb háromszámos anyaggal, melyhez szintén tervezünk majd idővel vizuális megjelenítést is. Itt kicsit más arcunkat is meg fogjuk mutatni. Lesz egy szám, ahol az ének fog dominálni, lesz, ahol kicsit lírikusabb vonal fog megvillanni, s lesz ismét egy igazán funk-hop-os nóta is, immáron fúvósokkal felturbózva. Produceri munkákat továbbra Mihalik Ábel látja majd. 

spotify_1.jpg

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier hopsterz #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása