2018.05.20. 14:20 – sz.ági.

Borzasztóan elegáns és zavarba ejtő - Újranéztük az Amerikai Pszichót

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ap.png

A Bret Easton Ellis könyvéből készült 2000-es film vagy még mindig nagyon aktuális vagy egész egyszerűen csak örökzöld a téma. Ahogy Patrick Bateman vezényel minket végig a láncfűrészek, vízjegyes névjegykártyák, frissen élezett balták és márkás öltönyök világában, azt nem igazán lehet egykönnyen megemészteni.


filmkritika



2018.05.19. 15:26 – dankógábor

Világsztárok a Ghost ultraslágeres dalához készült klipjében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ghost2018.jpg

Prequelle címmel június 1-én jelenik meg a Ghost új nagylemeze, amihez a zenekar most egy olyan dalt adott ki, ami annyira slágeres, hogy slágeresebb nem is lehetne. Gyakorlatilag egy tökéletes hard rock dal, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ha a nyolcvanas években jön ki, akkor a világ egyik legnagyobb zenekara lett volna a Tobias Forge vezette csapat. Jaj, bocsánat, a Cardinal Copia vezette csapat, mert most ugye így fut Forge maszkos alteregója. Ő egyébként most nem pápa, ahogy az elődei voltak, és ez valahogy kapcsolódik ahhoz, hogy hivatalosan is kiderült, amit már mindenki tudott, hogy Forge áll a Ghost mögött. Szóval itt van alább az új dal, amihez most nem készíttettek teátrális klipet, hanem csak pár havernak megmutatták, és felvették a reakcióikat. A haverok persze olyanok, mint Kirk Hammett a Metallicából, Phil Anselmo, Charlie Benante az Anthraxből, Matt Shadows, az Avenged Sevenfoldból vagy Chino Moreno a Deftonesból.


rock hír ghost



2018.05.19. 14:59 – dankógábor

Ilyen az, ha csak énekel a Mastodon dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Red Death címmel váratlanul megjelent egy dal, amihez előadónak a Mastodon dobosa, Brann Dailor van írva. Először teljes homály volt, hogy Dailor mellett kik játszanak a dalban, de azóta kiderült, hogy a Marilyn Manson-gitáros Tyler Bates, a Grammy-díjas producer Mike Elizondo, aki itt basszusgitáros, illetve Gil Sharone dobos, akinek az eredeti zenekara a Stolen Babies, de jelenleg ő is Mansonnal turnézik, és játszott a Dillinger Escape Planben is. Szóval Dailor itt csak énekel, és nagyon jól teszi. Csak még jobban kiderül, hogy komolyabban kéne ezzel a dologgal foglalkozni, és nem csak a dobfelszerelés mögül énekelni a Mastodonban. A dal egyébként a DC Dark Nights: Metal Soundtrackjén szerepel, ami a képregénykiadó Dark Nights: Metal sorozatához kapcsolódik, és ezen kívül még öt dal lesz rajta. Erről viszont egyelőre semmit nem tudunk, de ezek után simán jöhetne egy Brann Dailor-szólólemez is. A dobos-énekes egyébként tavaly elárulta nekünk, hogy nem teszik neki ez a szólózenész ötlet, mert saját bevallása szerint "túl jól néz ki, hogy frontember legyen."


rock metál hír brann dailor



2018.05.19. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #7 - Bemutatkozik az Orchards (A zenekar lemondta a fellépését)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orchards.jpg

Folytatódik hat hete indult sorozatunk, amiben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk a Lángolón tíz olyan zenekart, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta arra őket, hogy fellépjenek a fesztiválon. Ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni lépten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban még három héten át kaptok egy-egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Hetedikként most jöjjön a Orchards, az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani. FRISSÍTÉS: A zenekar lemondta a fellépését!

langolofishing.jpg


fesztivál hír fishing on orfű lángol a fishing orchards



2018.05.18. 14:17 – Gitárok

Ibanez Acoustic Day 2018 - Akusztikus és fingerstyle workshop turné a stílus avatott művelőivel

Menj el a debreceni állomásra, tanulj, és nyerj egy gitárt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ibz_acoustic_day_2018_pr.jpg

Június 10-én, vasárnap ér Magyarországra, közelebbről a debreceni Rocksuliba az Ibanez egyedülálló rendezvénysorozata, az Ibanez Acoustic Day, melynek keretében az akusztikus gitározás és a fingerstyle műfajok iránt érdeklődők szerezhetnek friss élményeket és tapasztalatokat. A négy országban turnézó workshopon Marcin Patrzalek, Martina Blazeska és hazai színekben Nánási Sándor közreműködik, ráadásul a látogatók egy Ibanez AE315-NT gitárt is nyerhetnek. Minden szempontból megéri tehát részt venni a magyarországi állomáson. További tudnivalók a hajtás után!  


gitár programajánló rendezvény debrecen szakma workshop meinl turné rocksuli akusztikus 2018 ibanez fingerstyle nánási sándor acoustic day



2018.05.18. 11:51 – dankógábor

A Tool énekese a színpadon könyörgött társainak, hogy fejezzék már be az új lemezt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Maynard James Keenan nem arról híres, hogy sokat beszélne bármelyik zenekarának koncertjén. Szóval már csak ezért is meglepő, hogy a múlt hétvégi Tool-koncerten két dal között elkezdett beszélni:

Egy csomó ember kérdezi tőlem mostanában: Maynard James Keenan, mi a fene ez a rohamfelszerelés? Nos, elmondom. Félek a banánoktól és más típusú gyümölcsöktől, mivel nektek, csodálatos embereknek egyszer elfogy majd a türelmetek. Szóval könyörgöm, Danny, Adam, és Justin, fejezzétek be a saját részeteket, hogy én is befejezhessem a sajátomat! Akkor levehetem ezt a kurva rohamfelszerelést.

Keenan a képen is látható cuccról beszél, amit újabban a Tool-koncerteken visel, a könyörgés pedig annak szól, hogy a zenekar hangszeresei végre vegyék már fel az új Tool-lemez zenei részét, hogy Keenen felvehesse az éneket. Ugye Keenan már jelezte, hogy megírta az énektémáit az új lemezhez, de a zenei rész rögzítése lassan halad, mert a többiek blah blah blah blah. Tudja úgyis mindenki, hogy mi van.

 




2018.05.18. 11:23 – dankógábor

Itt egy új David Bowie-dal a Nine Inch Nailstől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bowienin.jpg

Már írtunk arról, hogy jön az új Nine Inch Nails-EP, ami a zenekar trilógiájának befejező része lesz, és most egy kicsit hosszabbra sikerült, mint az előző kettő. Trent Reznor azt nyilatkozta, hogy ez most más lesz, mint az elődjei, azok túl kiszámíthatóak voltak, főleg a második, és kellett egy kis idő, amíg körvonalazódik, hogy mit is akarnak. Hát most egy dal itt van róla, ami olyan, mintha David Bowie írta volna. Még Reznor énekese is Bowie-ra emlékeztet. Persze ez nem baj, igen jóban voltak ők a kilencvenes években, még turnéztak, léptek is fel, sőt, dalt is írtak együtt. Szóval tök természetes, hogy Reznorból most ez jött ki:


hír nine inch nails



2018.05.18. 10:41 – dankógábor

Gróf Balázs rendezett klipet a Budapesten is fellépő Powerflónak + itt egy új Body Count-videó is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

powerflogrof.jpg

Gróf Balázs újabb videót rendezett egy amerikai rockzenekarnak. Az Obituary és a Red Fang után most a Powerflónak. A csapat ugye egy kvázi supergroup, mivel olyan tagok játszanak benne, mint Sen Dog énekes a Cypress Hillből, Roy Lozano gitáros a Downsetből, Christian Olde Wolbers basszusgitáros a Fear Factory régebbi felállásból vagy Billy Graziadei gitáros-énekes a Biohazardból. Utóbbi révén került Gróf Balázs a képbe, ugyanis rendezett klipet a Blind Myselfnek is, amit Tóth Gergő Blind Myself-énekes még valamikor 2009 környékén megmutatott Graziadeinek, aki már akkor eldöntötte, hogy kell neki egy ilyen klip. Aztán a Facebook segítségével Graziadei és Gróf folyamatosan kapcsolatban voltak, a sors pedig úgy hozta, hogy ez a zenekar nem a Biohazard, hanem a Powerflo lett. Akik ráadásul június 17-én fellépnek a Budapest Parkban, ahol a Body Count vendégeként teszik tiszteletüket. Itt a videó, de alatta még van más is:


hír gróf balázs body count powerflo



2018.05.17. 14:34 – dankógábor

Magabiztos ugrás a sötétségbe - Az új Arctic Monkeys-lemezről

Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel & Casino (Domino)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

am2018allo.jpg

Az új Arctic Monkeys-lemez akkor lett volna igazán sokkoló, ha a tagok nem spoilerezik el több interjúban, hogy ezen aztán ne keresse senki a gitárokat és hogy ennek igazából Alex Turner frontember szólólemezének kellene lennie, aki ráadásul zongorán írta meg az egészet. Ezek után, még előzetes kislemez nélkül is nyilvánvaló volt, hogy nem a táncolható ütemeken lesz a hangsúly, és hogy valami teljesen másra kell felkészülni. Aki pedig hallott (hallgatott) már több Arctic Monkeys-lemezt is az életében, az nagyjából tudhatta is, hogy mire.


lemezkritika arctic monkeys rock ezt hallgasd



süti beállítások módosítása