2018.11.11. 09:47 – dankógábor

Ennio Morricone: Quentin Tarantino egy kretén, aki csak másoktól lopkod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ennio-morricone-and-quentin-tarantino.png

Úgy tűnik Ennio Morriconét eléggé kiborította, hogy pár éve együtt dolgozott Quentin Tarantinóval. Az utóbbi által rendezett Aljas nyolcas (The Hateful Eight) volt 40 év után az első western filmje Morriconénak, amiért végül még Oscar-díjat is kapott. Ez viszont annyira nem hatotta meg Morriconét, hogy most egy, a német Playboynak adott interjúban keményen nekiment a rendezőnek.


ennio morricone quentin tarantino



2018.11.10. 13:49 – dankógábor

Vasárnap este az Emperor agya ad koncertet az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ihsahn.jpg

Sőt, akár Emperor-koncertnek is lehetne hívni erős túlzással, ugyanis Ihsahn már jó ideje hangoztatja, hogy semmi értelme nem lenne újra zenét írnia az Emperornak, mert azok teljesen ugyan olyanok lennének, mint a szólólemezei. És van is benne valami, mivel ha az utolsó, teljes egészében Ihsahn által szerzett Emperor-lemezt meghallgatjuk, akkor az a gitáros-énekes első lépése volta abba a prog/death/black irányba, amiben azóta is alkot. (Persze ez nem akadályozza meg abban, hogy az Emperorral évek óta tolja a haknikat sokat fizető fesztiválokon, de neki is meg kell valamiből élni.) November 11-én, vasárnap este viszont Ihsahn-koncert lesz az A38-on, az apropó pedig a hetedik szólólemeze, az Àmr. Azon meg ne lepődjön meg senki, ha esetleg Shining- vagy Leprous-tagokat lát majd valaki a színpadon. Utóbbi zenekar konkrétan a háttérzenekara volt a korai időkben.


ihsahn



2018.11.09. 16:58 – dankógábor

Lövöldöztek Kanye West és 6ix9ine videóforgatásának helyszínén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

6ix9ine.jpeg

West és 6ix9ine éppen egy Beverly Hills-i házban tartózkodott, amikor valakik vagy valakik nyolc lövést adtak le házra, írja a TMZ. Az egyik golyó átütötte a hálószoba ablakát, de senki nem sérült meg tőle. Nicki Minaj szintén szerepel a videóban, de ő éppen nem volt a helyszínen. Augusztusban szintén rálőttek egy forgatásra, ahol 6ix9ine éppen 50 Centtel fogatott. Az Brooklynban történt. Júliusban pedig valakik elrabolták, és jól megverték 6ix9ine-t, ami után a rapper kórházba is került, de senkit nem tartóztattak még le az eset miatt. Októberben pedig 6ix9ine testőrét lőtték meg egy étterem előtt, ahol éppen azt ünnepelték, hogy a most 22 éves 6ix9ine csak felfüggesztettet börtönt kapott, miután 2015-ben valami szexuális bűnesetbe keveredett, amiben gyermekkorú is részt vett. Hogy ki az a 6ix9ine? Tekerjetek lejjebb!


kanye west 6ix9ine



2018.11.09. 10:50 – Lángoló Gitárok

Lenyűgöző produkciók, orosz alkotók és Liszt művei a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

btf_19_04_06_snetberger_ferenc_c_raffay_zsofia.jpg

Joseph Calleja, Jordi Savall, a Theater Basel Balettegyüttese, Snétberger Ferenc, Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták, a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és a szaxofonlegenda David Liebman, Judith Hill, a GoGo Penguin, Goda Gábor és az Artus. 2019-ben április 5-től 22-ig tart a kulturális tavasz: a régió egyik legfontosabb eseménysorozata, a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál a klasszikus zenei koncertek mellett számos opera-, balett-, tánc- és színházi előadással, jazz- és könnyűzenei programmal, valamint kiállítással várja az érdeklődőket. A 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál folyamatosan bővülő programjára a jegyek már kaphatók. (Fotó: Raffay Zsófia)


programajánló fesztivál hír klasszikus művészet kortárs komolyzene liszt ferenc kamarazenekar snétberger ferenc budapesti tavaszi fesztivál judith hill szokolay balázs



2018.11.09. 10:17 – dankógábor

JESSZUS! Backstreet Boys-koncert lesz Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bsb_2018_photo.jpg

A címhez nem is igazán lehet fűzni semmit. Igen, a Backstreet Boys Budapestre jön, 2019. június 25-én lépnek fel a Papp László Sportarénában, hogy bemutassák a januárban érkező DNA című új nagylemezüket. Na meg persze a sok régi slágerüket. Mi tuti ott leszünk,már csak azért is, mert kíváncsiak vagyunk, vajon kik járnak az 1993-ban induló Backstreet Boys-koncertre manapság, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha 30-as, 40-es családanyák fognak nosztalgiázni tinikoruk kedvenceire, esetleg a gyerekeiknek is megmutatva, kiknek a poszterével volt tele a kilencvenes évek közepén a szobája. Mellesleg itt egy új dal is tőlük, szóval tényleg nem csak a múltidézés megy:


backstreet boys



2018.11.09. 10:01 – dankógábor

Ice Cube le akarja tartóztatni az elnököt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

icecube.jpg

Amerikában most minden rapper dühös. Mármint Trumpra van minden rapper kiakadva, kivéve persze Kanye Westet, aki annyira punk, hogy ő inkább haverkodik vele, bár mostanában próbál visszakozni, de nehezen felejtenek az emberek. Na szóval Ice Cube is dühös természetesen, és ebben a lelkiállapotban írta meg az Everythang’s Corrupt című albumát, ami december 7-én jelenik majd meg. Nagy szó ez, legutóbb 8 éve adott ki lemezt a néhai N.W.A. legendás rappere, de ez megbocsátható, lévén közben egykori csapatáról egy filmet is összehozott, ami állítólag nem is rossz, szóval ideje lenne már nekem is megnézni. Mellesleg más filmeket is összehozott természetesen a ma már inkább színész, mint rapper Ice Cube, de én még jót nem nagyon láttam tőle. Na mindegy, most nem ez a lényeg, hanem az új dala, aminek a címer Arrest The President, és vajon miről szólhat? Igen arról.


ice cube



2018.11.08. 10:58 – Lángoló

Amikor a Backstreet Boysból punk lesz - Stifler Mamája-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stifler.jpg

A Stifler Mamája zenekar két éve alakult, amikor az épp kapuzárási pánikkal küzdő könyvelők és hivatalnokok rájöttek, hogy nincs elég lé piros sportkocsira, tehát marad a zenekarosdi.

Az első próbára Artúr hívott, aki Leventével beszélte meg először, hogy zenélni kellene. Én Leventét azon a próbán láttam utoljára, de az volt az első Stifler próba, szóval mi hárman voltunk az alapítók

– mondta el Sipi, a basszusgitáros. A zenekar először csak poppunk-dalokat dolgozott fel, később jött az ötlet, hogy az Amerikában már legalább másfél évtizede menő punk goes pop… vonatra is jegyet váltsanak. Ez annyit tesz egyébként, hogy jól ismert gigaslágereket dolgoznak át punk, pop-punk stílusúra.

Fogalmam sincs, hogy miért kellett nekem ez. Én messziről elkerülöm az ilyen zenét. A gyerekeket is Laibach-hal altatom

– ez már Kerényi Laci reakciója arra, hogy hogyan került a zenekarba.


stifler mamája



2018.11.07. 15:01 – Kovács.Attila

A mámor rítusai hét tételben - Meghallgattuk a Dead Can Dance Dionysus című új albumát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dionysus.png

Többé-kevésbé köztudott, hogy Brendan Perry érdeklődésének középpontjában évek óta a görög és török zene, illetve kultúra áll. A Dead Can Dance kilencedik teljes stúdióalbuma, a Dionysus talán még direktebb formában tükrözi ezt, mint a duó újbóli egymásra találása után 2012-ben megjelent Anastasis anyaga, hiszen ezúttal kifejezetten a bor és mámor görög istenéhez kapcsolódó rítusok és rituálék adják a lemez fő témáját.


avantgarde dead can dance világzene lisa gerrard ezt hallgasd brendan perry dark wave worldbeat



2018.11.07. 12:02 – Lángoló

Pénteken The Trousers lemezbemutató a Dürerben

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_trousers_no1.jpg

Ötödik lemezét mutatja be a The Trousers pénteken a Dürer kertben, előttük pedig a Heaven Street Seven újra aktív elődzenekara, a The Houdinis, illetve a Jackmans játszik. A koncertre most egy páros belépőt nyerhettek a Lángoló Gitárokkal. Játék és további infók a koncertről a hajtás után!


programajánló koncert hír nyereményjáték lemezbemutató the trousers dürer kert the houdinis



süti beállítások módosítása