2019.03.09. 18:00 – Gnosis

Deathtree Mystery - Frost-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kep.jpg

A kazincbarcikai blackmetal szcéna állóvizét rendre felkavaró Frost új albummal jelentkezett. Huszonkét év és három lemez után, egy erősen átalakult csapat készítette el a közel félórás, hatszámos Deathtree Mystery című hangzóanyagot, ami ugyan hivatalosan már februárban megjelent, de kizárólag csak CD-n. Most viszont itt a Lángolókon először online is végighallgatható ez a norvég másodhullámos blackmetal érát a 90-es évekből megidéző, szurokfekete igazi hazai underground brutalitás:

A Deathtree Mystery a zenekar nagyon kritikus időszakában íródott; körülbelül egy éve fel volt függesztettük - akkor még nem lehetett tudni,hogy ideiglenesen vagy véglegesen - a zenekar működését, gyakorlatilag nem is volt zenekar. Az inspirációm és az affinitásom viszont megvolt egy új album elkészítéséhez, amihez hozzá is fogtam és lényegében minden hangszeres elemét megírtam és fel is játszottam a daloknak. A dalszövegek újfent az én tollamból származnak, amikről nagy vonalakban annyit lehet elmondani, hogy kissé más megközelítésűek, mint az eddigiek. Ugyan ezek is okkult síkon mozognak, de amolyan álmok-rémálmok kivetülése, amik átfognak és érintenek több dolgot egy mély dimenzió határain belül a születés, vagy mondhatnám az újjászületés és a halál között. Ebből a szempontból talán összetettnek is nevezhető az album szövegvilága. A dalok feléneklésére az eddig is a Frostban a démoni hangokért felelős Deák Tomit kértem meg, aki szerencsére ugyanolyan lelkes volt mint én és örömmel felnyomatta amit kell. Zeneileg talán annyi változás van a megszokott anyagokhoz képest, hogy jóval több lett a lassú és középtempós téma, ami nem volt kimondottan betervezett, egyszerűen így adta magát. A dalok hangulata meglátásom szerint elég változatosra sikerült, bár ezt majd úgyis a hallgatóság dönti el, én nyilván más füllel hallom az egészet. A lemezt pár órás egyeztetés után a Metal Ör Die Records adta ki február 25-én, cd formátumban. Ezen a napon jelent meg egy speciális zenekari kiadvány is erősen limitált példányban, ami az első beharangozó után pár nappal el is fogyott. Az albumborító frontképét Földesi Ildikó készítette, akinek nagyon szépen köszönjük a szép festményt és egyéb munkálatokért nagy köszönet jár Hocza Robinak a Mytraból, Valter Zolinak (ex-Frost) a Sectionedből és Krokavecz Józsefnek.A zenekar egyébként mára majdnem teljes tagságú újra, billentyűst keresünk még és az idén mindenképp szeretnénk visszatérni a színpadokra is! Az évben ha hihetünk az ígéreteknek egy korábbi kiadónk által bakeliten is megjelenik az album. - Mocsnik Ferenc

 

 

borito.jpg

Frost

Metal Ör Die Records


blackmetal Frost Lángoló Premier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása