2019.03.10. 16:00 – Lángoló

Üzenet az önpusztító emberiségnek - Müller Péter Sziámi AndFriends-videópremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sziami_spicc_nemhella.jpg

Hopp, egy új Müller Peter Sziámi AndFriends-klip, ráadásul egészen más, mint az eddigiek. Különleges találkozásból született. A Nevess magadra! című album megjelenése óta dédelgetik ezt a dalt, amelyikben Cohen és Bowie is feltűnik.  

Müller Péter elmesélte a Lángolónak, hogy Szekeres Andrással (Junkies) és Kirschner Péterrel - akik a zenét alkották - keresték a megfelelő képi párhuzamot, s azt is tudták már a legelején, hogy megérdemelne a dal egy jó vizuált. 

A sors a legjobbkor hozta össze Péterrel Szabatka Tomit, aki épp Szabadkáról érkezett, némi kis amerikai és angliai kitérő után. 3D-s animátorként és videójáték tervezőként szeretne dolgozni Magyarországon, már kapott is ajánlatot, de szerencsére némi haladékkal, így munkába állás előtt még bevállalta a Sziámi Haladékát egy rendkívül munkaigényes animációs munkával. 

Igazi élmény volt együtt dolgozni vele, követni, ahogy kockáról kockára alakul ez a munka, amely alázattal és tehetséggel szolgálja a dal üzenetét. Üzenet az utolsó óra munkásaihoz - ahogy Hamvas Béla, a múlt század legnagyobb magyar gondolkodója nevezte az önpusztító, ön-lélekölő emberiséget. Két csodás példaképünk, Leonard Cohen és David Bowie halála után született ez a szám, ami azt is elmondja, hogy szeretünk jönni-menni, fontoskodni, de, ha így folytatjuk, valószínűleg elég hamar nem lesz hol. Max, egy imbolygó műbolygón…

- így Müller Péter.

Szabatka Tomi így nyilatkozott a haladék rajzfilmről:

... teljesen eltávolodtam a stílusomtól és egy új dologba vágtam bele. Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen alkotást  fogok a kezemből kiadni. Érdekes volt ezt az elgondolkodtató szöveget feldolgozni képekben, eleget tenni a kérésnek, hogy kellően ironikus, de ugyanakkor egyszerű és paralell-illusztratív legyen a végeredmény, kövesse le a történetet, ha lehet, szellemesen, de kicsit egy animált prezentáció kifejezőeszközeivel. Remélem, sikerült, és nagyon örülök az eddigi, egyértelműen pozitív reakcióknak.

És akkor a klip:

 

(A zenekar következő koncertje klipet március 30-án a Kiscelli Múzeumban, majd június 15-én a Kobuci Kertben.) 


premier müller péter sziámi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása