2019.04.26. 12:31 – Lángoló

Fejben Prága - Itt egy új Pedig-klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pedig_fullhd_praga.jpg

A most bemutatkozó Pedig zenekar 2006 óta létezik és alternatív funk-rockot játszik. Ez idő alatt összejött három nagylemez, egy EP, rengeteg koncert Budapesten, meg néhány azért vidéken is. Tavaly ötéves szünet után vettek fel egy négyszámos kislemezt Köge (Autopilot) vezényletével. Mind a négy dalhoz külön klipet forgattak, melyekből hármat már megosztott a zenekar, most pedig itt az utolsó is, a Fejben Prága.

A klipben egy srác a főszereplő, aki egy baráti társasággal ül késő éjjel egy kocsmában, de ott van köztük a saját barátnője is. Aztán mindenki kimegy cigiszünetre és ő egyedül marad. Ahogy ott ül, eszébe jut, mikor Prágában, ugyanebben a szituációban volt a volt barátnőjével, akivel annak idején nem jöttek végül össze a dolgok és elkezd ezen egyre jobban gondolkozni. Odaképzeli fejben magát a városba, azokra a helyekre, ahol együtt voltak. Próbálja elhessegetni magától a gondolatot, vívódik, de mégis eljut odáig, hogy végül felhívja telefonon a lányt, mielőtt még visszaérnének a többiek.

A Fejben Prága sok mindenről szól: a visszavágyódásról, az elszalasztott lehetőségekről, gyávaságról, tehetetlenségről, a „mi lett volna ha”-érzésről. A klipet döntő részben Prágában forgatták és az előző három dalhoz hasonlóan, ezt is Hajmási Péter rendezte. A zenekaron kívül szerepel benne a tavaly megjelent első videoklip (Nyel) főszereplőjét játszó Sziládi Hajna is.

Egyébként az elmúlt fél év meglehetősen sűrű volt, a hibernációból való visszatérés megtörtént, a zenekar az év hátralévő részében a koncertek mellett egy új nagylemez megírásán fog dolgozni. A Pediget legközelebb élőben május 3-án lehet elkapni a Fészekben, a Soundflash Memory társaságában.


premier pedig



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása