2019.08.03. 14:39 – Lángoló Gitárok

Morbid punk Torontóból - Jövő vasárnap PUP a Dürer Kertben

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pup.jpg

Augusztus 11-én, tehát jövő vasárnap önálló koncerttel tér vissza a Dürer Kertbe a PUP. A torontói punk rock csapat ezúttal harmadik, Morbid Stuff című lemezével érkezik, mely bebetonozta őket a legjobb és legizgalmasabb feltörekvő punk zenekarok közé. A koncertre most induló játékunkban egy páros belépőt is nyerhetsz, amennyiben helyesen válaszolsz egy egyszerű kérdésre. További részletek a folytatásban!

A kanadai PUP 2010-ben alakult Torontóban. A zenekar tagjai közül hárman, Nestor Chumak basszusgitáros, Steve Sladkowski gitáros, és a dobos Zack Mykula iskolatársak voltak, már az általános negyedik osztálya óta ismerték egymást, több formációban is játszottak együtt. A frontember, Stefan Babcock, aki akkoriban az iskolatársaival alapított, és csakhamar meg is szűnő Drop N Skank nevű ska zenekarban volt érdekelt, egy projekt kapcsán került a képbe: az egyetemi évek alatt Nestorral együtt dolgoztak egy dal felvételén, ahonnan már egyenes út vezetett a közös zenekar alapításához. Ez lett a Topanga, amelynek nevét a Boy Meets World című Disney-sitcom egyik szereplőjéről, Topanga Matthews-ról kölcsönözték, bár az első, saját magukról elnevezett EP idején még csak egyszeri mókaként gondoltak magukra, nem valódi zenekarként. Ez később Lionheartra átkeresztelt anyagot ingyenesen letölthetővé tették, majd 2011 januárjában sor került az első koncertre. Ahogy az EP elterjedt, fokozatosan egyre jobb ajánlatokat kaptak, míg végül 2012-ben turnéra indulhattak a kanadai indie-rock csapattal, a Hollerado-val, akiknek a kiadója, a Royal Mountain Records végül le is szerződtette őket.

Hamarosan elkezdődtek a debütáló album felvételei, Dave Schiffman iránytásával, akinek a nevét a Rage Against the Machine, a Weezer, és az Anti-Flag produceri székéből ismerhetjük. Ezzel párhuzamosan a zenekar úgy döntött, hogy nevet változtatnak, mivel úgy érezték, a Topango egyre kevésbé passzol ahhoz a keményebb punk rock irányvonalhoz, ami iránt egyre inkább elkötelezték magukat. Néhány hónapnyi töprengés után végül a frontember nagymamájától érkezett a megoldás, aki egyszer úgy fogalmazott, hogy rockbandában zenélni szánalmas útja a tehetség használatának. Ez annyira megtetszett nekik, hogy végül ennek az idézetnek a rövidítése - Pathetic Use of Potential, tehát PUP - lett a név, amit 2013 áprilisában be is jelentettek közösségi médiafelületeiken.

Az ugyanabban az évben, október 8-án megjelent bemutatkozó albumot jól fogadta a szakma, számos forrás, mint a Calgary Herald, vagy a Stereogum, a legjobb új zenekarok között kezdék emlegetni őket. Ahogy mondani szokás, innentől beindult a szekér, egyre komolyabb fesztiválokon léptek fel egyre jobb időpontokban, az amerikai és az európai kontinensen egyaránt, majd 2014 végén első hazai pályás turnéjukat is lebonyolíthatták főzenekari státuszban. A második album, a The Dream is Over 2016 májusában jelent meg az első lemezt korábban újrakiadó SideOneDrummy Records gondozásában, melynek címe ismét egy idézet: az énekes Babcock orvosa mondta ezt szó szerint, miután a frontember elment hozzá, hogy megvizsgálja az intenzív turnézás során károsodott hangszálait.

Az elmúlt öt év folyamatos munkájának köszönhetően mára rengeteg zeneszeretőt nyertek meg maguknak a világ minden táján, ami nem is csoda, hiszen dalaik, bár nem nélkülözik a karcosságot és a nyers punk alapokat, emlékezetesek, azonnal felidézhetők, ráadásul a zenekar kifejezetten nagy hangsúlyt helyez a vizuális megjelenésre - a három lemez és a bemutatkozó EP kapcsán összesen már több mint tucatnyi, olykor élőszereplős, olykor animációs videót termelt ki a zenekar, akik egyébként saját magazinnal is rendelkeznek - az eddig két számot megért Pup The Zine-ben képregények és más érdekességek mellett flexidisc formátumban különböző extra dalok is találhatók a legkomolyabb rajongók számára.

Idén április 5-én megjelent harmadik lemezük is. A Morbid Stuff egy zajos, harapós, fáradhatatlan, mégis szórakoztató óda a nihilizmushoz és depresszióhoz, így a koncerten várhatóan bőséges keresztmetszetet kapunk majd róla, természetesen a korábbi albumok legjobb dalai mellett.

Most pedig jöjjön a játék! Aki helyesen válaszol nekünk egy egyszerű kérdésre, és segít egy kicsit a rendezvény promóciójában, páros belépőt nyerhet a koncertre. A sorsolás után a nyertest e-mailben értesítjük.Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztod a játékhoz kapcsolódó cikkeket az idővonaladon, esetleg ajánlod kommentben a rendezvényt annak, akit szívesen magaddal vinnél koncertre.

NEW BEAT KONCERTEK A KÖZELJÖVŐBEN

Augusztus 6. - Black Tongue - Dürer Kert

Augusztus 11. - PUP - Dürer Kert

Augusztus 14. - Good Charlotte - Budapest Park

Augusztus 20. - Bury Tomorrow - Dürer Kert

Szeptember 2. - Zebrahead - Dürer Kert

Szeptember 3. - Operators "Radiant Dawn Tour" - Dürer Kert

Szeptember 4. - Smokeasac (US) - Dürer Kert "Room 041"

Szeptember 24. - Helmet 30 X 30 X 30 - Dürer Kert

Október 9. - Blockhead /US/, Arms and Sleepers /US/, Yppah /US/ - Dürer Kert

Október 12. - Vanishing Point 2019

Október 12. - Hooverphonic - Akvárium Klub, KisHall

Október 12. - Little Big / Krúbi / Debrecen, Hall

Október 25. - Ionnalee (iamamiwhoami) - Dürer Kert

November 1. - Lydmor (DK) - Dürer Kert

November 23. - August Burns Red: Constellations in full + supports - Dürer Kert

November 25. - Mark Lanegan Band, The Membranes - Dürer Kert

December 1. - Front 242 - Akvárium Klub, KisHall

December 8. - DI-RECT - Dürer Kert, Budapest, Hungary

Január 27. - Michael Malarkey - Dürer Kert

További információk a koncert Facebook-eseményén, és a New Beat Facebook-oldalán!


ajánló játék punk rock hardcore hír program kanada nyereményjáték dürer kert pup new beat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása