2019.09.01. 10:24 – Lángoló

Ilyen is van itthon! – Igazi pattogós dal a Lemurian Folk Songstól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lemurian.jpg

A Lemurian Folk Songs 2015 márciusán alakult Pátyon. Eleinte a község széli erdőben jammeltek, ebből fejlődött ki a formáció. 2016-os bemutatkozó EP-jüket, a Nommo-t, egy évvel követte az első LP, a Maro. Ezeket a felvételeket még igen szerény anyagi körülmények között, minimális költségvetéssel és igen sok segítséggel rögzítették, pult nélkül. A spórolás ellenére a Maro szépen futott, már két kisebb európai turnét és egy egyre növekvő rajongótábort köszönhetnek neki, eljuttatta őket a Szimpla kertbe, a Fekete Zajra és Ozorára. A térségben egyedülálló, heavy-psych-blues-t játszanak, az énekstílus miatt pedig azonnal a Jefferson Airplane jut az ember eszébe. A gitárjáték főleg a modernebb krautrock-ból merítkezik, hozzá kövér basszus, feszes dob és valami beazonosíthatatlanul hazai íz, adja a sajátos hangzást. 

Az alább bemutatkozó Füst előfutára a szeptember 20-án, a Robotban bemutatásra kerülő, Ima című nagylemezüknek, egyébként pedig a csapat eddigi legpörgősebb száma. Akár csak az előző felvételek, ez az album is az Abnormal Stúdióban készült és Philipp László keze munkáját dicséri. Ezúttal azonban hallhatóan tágabbak voltak a lehetőségek. Ahogy eddig, ezúttal is analóg cuccokkal, egyszerre vették fel az anyagot, az éneket és a szintetizátort leszámítva. Az új lemez vinylen is érkezik, a Para Hobo Records gondozásában, Sohajda Péter közreműködésével és ősszel járni fogják vele az országot. Amiről tudunk az Budapest, Pécs, Miskolc, Debrecen és Bécs. Érdemes őket elcsípni, mert november végétől téli álmot alszanak, a következő LP megjelenéséig.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


lemurian folk songs #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása