2019.09.04. 17:30 – Lángoló Gitárok

Minőségi őrület, avagy párkapcsolati válságkezelés falkirúgós folkmetállal - Itt a DaWhy új videóklipje!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dawhy_lepeny.jpg

Úristen, mi lesz ebből? - gondoltam első ránézésre, amikor elém került a DaWhy most debütáló klipje. Két lepény forog lemezjátszókon, egy rasztás lány énekel kötögetés közben, amit egy ősz szakállú fickó mongol (vagy tuvai, ezt majd megmondják a szakértők) torokénekléssel kísér. Aztán beindul a zene, és szűk hat percben megismerkedhetünk az év garantáltan egyik legmeglepőbb és legizgalmasabb hazai dalával. Hasonlóan az előadókhoz, jobb híján mi is aposztrofálhatjuk ezt a kavalkádot autentikus folk metalként, és tényleg van benne minden, a héthúros gitáron előadott, páratlan ritmusú metálriffektől a komplett fúvósszekción át az elektronikus, ütőhangszerekkel kísért betétekig, népdalrészletig, mindez egy kilenctagú zenekar tolmácsolásában. Ugyanakkor ez a rengeteg alkotóelem szerves egésszé áll össze a Lepény című dalban, és a hozzá forgatott videóklipben, amit először itt, a Lángoló Gitárokon nézhettek meg. Kifejezetten ajánljuk, hogy olvassatok tovább!

A DaWhy tagjai így beszéltek a dalról és a videóról:

Szerettük volna 2019 legőrültebb folkmetál videóklipjét elkészíteni az egyik első saját szerzeményünkhöz, “A lepény” című dalhoz. A zenét gitárosunk, Virághalmy Bálint szerezte, a szöveg nagyrészt egy tradicionális népdal szövege, viszont Kovács Sára Dizna énekesnőnk új dallamot írt rá. A zenei videót kedvenc klipes barátunkkal, Pető Illéssel forgattuk, saját rendezésben. A helyszín egészen különleges, sokáig kerestük, míg végül a Brick Box Műhelyházat megtaláltuk és ott forgathattunk.

Hogy miről szól mindez?

Egy gegekkel teli dal arról, ahogyan a párkapcsolati válsággal küszködő pár férfi tagja a szakításnak köszönhetően megváltozott hormonszintjét fokozott szénhidrátbevitellel próbálja kompenzálni. Talán...

Amit egyébként a klipben és a koncertjeinken sugallni szeretnénk az elvetemült viselkedésünkkel, az nem egy öncélú dolog. Ahogyan a színpadon, úgy a klipben is szeretnénk átadni azt az önfeledt felszabadultságot, ami a zenekart és a zenénket jellemzi, és arra irányítani a figyelmet, hogy nem kell túl komolyan venni magunkat és tragédiaként kezelni az életünk változásait! A zene és a tánc segítségével szeretnénk a közönségünket kirántani a mindennapok egyhangú ritmusából, hiszen néha létszükséglet, hogy visszamenjünk egy felszabadult gyerek tudatállapotába.

Szeretnénk, ha a DaWhy koncertjein a közönség is fellőhetné magát ebbe a felhőbe, hiszen a zene és a színpad számunkra olyan, mint amikor anyu levisz a játszótérre. Hirtelen itt vannak a játszótársak, van egy csomó hangeszköz és a hatalmas tér, amit ki lehet tölteni muzsikával! Ide-oda pofozgatjuk egymásnak az energiákat, az ökörködést; játékos ötleteket próbálunk ki, mindezt úgy, hogy közben a tőlünk telhető legigényesebb rock-, illetve metálközeli, ízes muzsikát toljuk!

A koncerteken a közönséggel közösen szeretjük felépíteni azt, ami után az ember úgy megy haza, hogy “a betyárját, micsoda atomvillanást hoztunk össze együtt!!!”

Ehhez mi nem is tennénk hozzá semmi mást, a lényeg úgyis pillanatokon belül kiderül, ha elindítjátok a dalhoz készült videóklipet. A magunk részéről annyit mondunk, érdemes!

A DaWhy élőben legközelebb szeptember 26-án lesz látható és hallható Budapesten, az Analog Music Hall színpadán, este 8 órai kezdettel. További információk a zenekar Facebook-oldalán

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier folk magyarország hír metal progresszív népzene world music fúvósok dawhy #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása