2019.10.17. 11:00 – Lángoló

Sajátos Motörhead-tribute a Peter Kovary & the Royal Rebelstől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peter_kovary_the_royal_rebels_get_wasted_cover.jpg

Novemberben érkezik a GrundRecords gondozásában a Fonogram-díjas Halfway Till Morning lemez folytatása, ám előtte még digitális kislemezzel rukkol elő a Peter Kovary & the Royal Rebels. A csapat ezúttal egy tőlük kicsit meglepőnek tűnő dallal jelentkezik, amiről így nyilatkozott a Kőváry Péter zenekarvezető:

A Get Wasted az album nyitódala, és egyben a lemez legzúzósabb felvétele. A nótát még Lemmy halálakor kezdtem el írni, és néhány hónapja fejeztem be, ez egy direkt, "Motörhead tribute" nóta, persze a mi képünkre formálva. A dalszöveg megírásakor is próbáltam magam Lemmy helyébe képzelni, és az ő szemszögéből megfogalmazni azt, hogy mi is minősül rock 'n rollnak. A refrén szövege ("üsd ki magad”) arra utal, hogy ha elmész egy buliba, de rossz helyre kerülsz és rossz zenét hallasz, de valamiért muszáj ott lenned, akkor még mindig ott van a whisky-cola. A klip a nyári koncertek alkalmával forgott, több helyre elkísért minket egy mini stáb, és próbáltuk visszaadni az élő koncertjeink energiáját, képi formában is. Ezúttal semmi sztori, semmi sallang, csak a zenekar van megörökítve, ahogyan a színpadon éli a zenét. Ezzel is próbáltunk visszatérni a rock 'n roll gyökerekhez, amikor még nem számított a körítés, csak a muzsikálás maga.

A dal azonban nem reprezentatív a csapat következő lemezére nézve, ugyanis megmaradtak a rájuk jellemző modern megszólalású, de mégis klasszikus ízű hard rocknál, aminek határait minden alkalommal tágítják egy picit, mint most, ahogy most az itt bemutatkozó Get Wasted esetében is.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier peter kovary and the royal rebels #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása